Jönssons hattrick bäddade för HBK-seger

HBK fick bästa möjliga start med ett tidigt ledningsmål, men efter det var första halvleken hemmalagets, i alla fall målmässigt. I paus stod det 3-1 till Västra Karup, men HBK hade inte gett upp. Zara Jönsson dundrade in tre mål i inledningen av andra halvlek och HBK vände och vann med 4-3.
HBK tog ledningen genom Arbnora Robeli efter knappa tio minuters spel. Men därefter var det hemmalaget Västra Karups IF som var målmässigt starka. Kvitteringen kom bara några minuter efter HBK:s ledningsmål, och 2-1 sju minuter senare. Precis innan halvtidsvisslan ljöd utökade också hemmalaget till 3-1.

Men HBK hade inte gett upp. I andra halvlek klev anfallsstjärnan Zara Jönsson fram. Direkt reducerade hon, assisterad av lagkapten Emma Nielsen, och tio minuter senare kom kvitteringen. Hattricket fullbordades när Moa Karlsson spelade fram Zara Jönsson som satte 4-3 – vilket också blev slutresultatet i en nervkittlande match.

Tre otroligt viktiga poäng för HBK Dam som ligger på en tredjeplats, strax efter Röke och Laholm, och som spelar på söndag mot Kullabygdens DFF på hemmaplan. Kom till Sannarp för att stötta HBK då!