IFK Göteborg straffade U19

IFK Göteborgs U19-lag var numret för stort när man mötte HBK under söndagen. IFK vann tillslut med 3-1.
IFK Göteborg inledde med att skapa mycket målchanser, bland annat hade bortalaget ett skott strax över ribban, efter en träff på halvvolley.

Några minuter senare tog också göteborgarna ledningen med 1-0 efter en stökig hörna som Fred Berglin kunde trycka in i mål. Med en kvart kvar av första halvlek utökade gästerna till 2-0 efter att bollen olyckligt gått på en HBK-försvarares hand och in i mål.

Att gästerna ledde i halvtid var ganska rättvist, IFK var vassare framåt och utnyttjade HBK:s misstag.

Men HBK lyckades reducera tidigt i den andra halvleken, efter att domaren pekade på straffpunkten när Mohammed Alsalkhadi blev nedriven i straffområdet. Alexander Johansson förvaltade straffsparken och 1-2 var ett faktum.

HBK fortsatte att spela bra i andra halvlek, men med dryga 20 minuter kvar av matchen kunde Noah Alexandersson, son till Niclas Alexandersson och barnbarn till Lennart Alexandersson - som båda satt på läktaren och tittade på matchen - sätta spiken i kistan och göra 3-1 till Göteborg.

HBK visade dock god moral och fortsatte trycka på och kämpa för reducering, även efter att man så småningom fick en man utvisad, efter att Gabriel Wallentin dragit på sig två gula kort.

Laget: Max Johnsson, Jacob Olsson, Gabriel Wallentin, Isac Larsson, Lucas Bresmar (78), Mohammed Alsalkhadi (63), Albin Branting (74), Isac Harrysson, Alexander Johansson, Oliver Hintsa

Avbytare: David Jyrkin (63), Alex Jakobsson, Marcus Mori (78), Lirak Cakolli, Benjamin Lidh (74), Johan Landén