Hellekant i framkant när HBK Dam krossade Höllviken

HBK Dam vann borta mot Höllviken med hela 10-0. Alexandra Hellekant var matchens gigant med tre mål och fyra assist.
 Jag är nöjd med min insats, det är alltid skönt att få göra mål och bidra framåt, säger tremålsskytten Alexandra Hellekant.

Hellekant inledde målskyttet tidigt då hon satte 1-0 efter knappa fem minuters spel. Och fler mål skulle det bli - men först stod hon för två assist när Zara Jönsson gjorde 2-0 och Moa Karlsson 3-0.

Vi inleder stabilt och får direkt övertag, men sedan faller vi in i deras tempo och vi får inte riktigt till vårt spel, säger Hellekant.

3-0 stod det också när det blev dags för halvtidsvilan, och sen var det dags för nätrassel för Hellekant igen, assisterad av Linn Eskilsson. Innan domaren blåste av tillställningen skulle Hellekant göra ytterligare ett mål och två assist och matchen slutade 10-0 till HBK.

Vi kommer igen i andra halvlek, vi hittar spelytorna och blir mer kreativa. Jag tycker vi ska vara nöjda, det är en match vi kontrollerar på ett bra sätt, avslutar Alexandra Hellekant.

HBK hade tre tremålsskyttar i matchen; Alexandra Hellekant, Moa Karlsson och Zara Jönsson. Dessutom gjorde Arbnora Robeli ett mål.

Härnäst väntar Wormo på hemmaplan för HBK Dam, den 2 juni klockan 15, på Halmstad Arena IP.