HBK vinner U21-Allsvenskan Södra Vår

HBK U21 avslutade vårsäsongens seriefinal mot Malmö FF på ett magnifikt sätt och vann med hela 3-0, och vinner därmed U21-Allsvenskan Södra Vår, efter en vår helt utan förluster.
Malmö startade upp matchen bäst, men utan att skapa några farligheter. HBK jobbade sig in i matchen, vann bollar högt upp i plan och gjorde sedermera 1-0 i 17:e minuten. Målet kom välförtjänt när laget stressade MFF i deras straffområde och Emil Tot Wikström kunde lätt rulla in bollen.

HBK fortsatte att trumma på och 2-0 kom i 35:e minuten där Alexander Johansson avslutade distinkt efter ett skolboksanfall.

I 75:e minuten drev Alexander Johansson igenom, efter ett smörpass från Pontus Silfwer, och placerade lugnt in bollen till 3-0.

Malte i målet fick för tredje gången i år hålla nollan efter en stabil insats.

Det är unga spelare tillsammans med seniorspelare som förstår hur vi vill att de ska agera taktiskt och som gör det med en tydlighet och intensitet på fantastiskt bra sätt, kommenterar lagledare Alf Peterson efter matchen.

Laget: Malte Påhlsson, Jesper Westerberg, Andreas Hadenius (55), Alexander Berntsson, Jacob Olsson (88), - Emil Tot Wikström (20),Oscar Petersson, Jonathan Svedberg, Pontus Silfwer - Alexander Johansson, Oliver Hintsa (83).

Avbytare: Max Johnsson, Isac Harrysson (20), Gabriel Wallentin (55), Melvin Sjöland (83), Benjamin Lidh (88).