HBK U17 vann derbyt mot Helsingborg med 3-1

Det var tre väldigt viktiga poäng i slutspelsstriden som stod på spel på söndagen när Helsingborgs IF tog sig över Hallandsåsen för en dust med Halmstads BK:s U17-killar. Efter att krutröken lagt sig så stod de blå bollklubbsgossarna som vinnare med 3-1 efter 2-1 i paus.
 En väldigt intensiv och bra match mellan två skickliga lag säger Robert Nordström efter matchen.

– Vi är väldigt nöjda med första halvlek både spel och kampmässigt medan det blev mycket ställningskrig i andra och inte så mycket spel som vi önskade.

Efter tolv minuter fick HBK frispark från 20 meters håll från HIF-målet och fram stegade lagkaptenen Nils Thelander och gjorde en ”Dusan Djuric” fram till 1-0 till HBK.

HBK var sedan det bollförande laget i halvleken och efter effektivt presspel så vann Jonathan Wadensten bollen och spelade Hampus Hägg som passade fram Wadensten till ett friläge som han förvaltade fram till 2-0 till HBK.

Halvleken såg ut att sluta 2-0 men minuten innan så slutade HBK:arna spela efter att assisterande vinkat för offside men domaren lät spelet fortgå och HIF reducerade till 2-1 innan paus.

Domartrion gjorde en bra match så det är inget att säga om även om vi inte var överens om beslutet så måste killarna lära sig att spela tills domaren blåser, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret klokt efter matchen.

Efter bara sex minuter av andra halvlek så kunde Hampus Häägg i kamp med och tillsammans med en HIF-försvarare nicka in 3-1 till det blåa laget som efter en mållös fortsättning av matchen skulle visa sig bli slutresultatet till HBK och tre nya poäng samlades i poängladan.

På torsdag spelas nästa match för U17 då längsta resan för våren görs när färden går till Degerfors och klassiska arenan Stora Valla.

Vi är väldigt nöjda med insatsen idag. Killarna presterar både bra offensivt spel och uppoffrande klokt defensivt spel mot ett duktigt HIF så vi går naturligtvis stärkta ur detta och ser fram emot de fyra omgångar som är kvar och siktar givetvis på att komma bland de sju första som får spela i den fina slutsspelsserien i höst. Men då gäller det att fortsatt vara ödmjuka och jobba hårt för varandra på träning och match, avslutar en glad Robert Nordström söndagen med.

HBK U17 – HIF U17  3-1 (2-1)
1-0 (12) Nils Thelander, 2-0 (28) Jonathan Wadensten, 2-1 (44), 3-1 (51) Hampus Häägg

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson (56), Isak Persson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson (64), Nils Thelander, Måns Mårtensson (77), Oscar Murro (79) – Jonathan Wadensten (78), Hampus Häägg.

Avbytare: Axel Jönsson (79), Robin Berggren (77), Eldin Becirovic (78), Viktor Håkansson (56), Edwin Cronvall (64), Arlind Begolli, Eric Wiberg, Agit Icen, Petter Andersson.