HBK tar emot Degerfors på lördag

Klockan 16 på lördag är det dags för match på Örjans vall igen. Då kommer Degerfors på besök.  
Samtliga spelare, förutom långtidsskadade Johan Oremo, är tillgängliga för spel på lördag. Efter en matchintensiv period har HBK nu haft en bra träningsvecka och blickar nu fram emot matchen imorgon. 

– Det har varit en mycket bra träningsvecka. Vi har börjat träna i det nya upplägget, vi tränare mer och lite hårdare och så hoppas vi att träningen så fort som möjligt sätter sig på rätt ställe så vi kan använda oss av den när vi kommer till match. Mer tid till försvar och anfallsspel och det som ska bli den offensiva och defensiva sammanhållningen, säger HBK:s manager Magnus Haglund. 

Att få igång målskyttet är en nyckel för att HBK ska ta poäng och klättra i tabellen. 

– Ska man vinna fotbollsmatcher ska man göra fler mål än motståndarna och vi jobbar ständigt för att komma till fler målchanser. Det skulle betyda mycket för vissa spelare om de skulle få göra mål, och det skulle öka möjligheterna så att det lossnar helt och fullständigt, säger Haglund. 

HBK har goda minnen från senaste gången man mötte Degerfors på hemmaplan, den 31 juli 2018. Efter ett tidigt baklängesmål lyckades de blåsvarta vända på steken och vinna med 2-1 inför en storpublik som njöt av det fina sommarvädret. 

Och nu kommer sjätteplacerade Degerfors alltså på besök till Örjans vall igen. 

– Vi kommer möta ett spelskickligt Degerfors och då blir det viktigt att få tag på dem i vårt försvarsspel och för att klara det måste vi löpa väldigt mycket. Vi måste få tempo och precision i vårt anfallsspel och hitta en variation i vårt spel. Vi måste få bra tryck med många spelare in i motståndarnas straffområde så vi kan sätta tryck på dem när vi kommer in mot motståndarmålet. 

Degerfors är ett passningsskickligt lag som spelar på en jämn nivå, och Haglund flaggar bland annat för en av deras anfallare. 

– De har ett bra eget spel tycker jag som vi får se upp med. De är ett ganska jämnt lag, med en stark forward längst fram i Erik Björndahl. 

Själv följer Haglund lagets tider och rutiner inför match, och ger en liten inblick i hur det ser ut innan matchen drar igång. 

– Jag har en aktivering på morgonen där jag också är med och har möjlighet att prata med spelare individuellt och förbereda dem inför matchen. I samband med det har vi en genomgång på fasta situationer, sen är det mat och lite vila, återsamling en och en halv timme innan match och då har vi den sista matchgenomgången. Sen förbereder sig spelarna, de gör sig klara för att värma upp. Uppvärmningen är jag inte involverad i utan då tänker jag ut olika scenarior som kan hända under matchen så jag kan tänka ut olika korrigeringar. Sen är jag tillsammans med spelarna för att göra mig klar inför match helt enkelt, berättar Haglund. 

Matchen mellan HBK och Degerfors spelas den 25 maj och börjar klockan 16. Grindarna öppnar klockan 15.