Minuter
Mål!
#23 Dusan Djuric

HBK:s drömstart gav seger mot Degerfors

Efter två tidiga mål, varav ett riktigt drömmål från Dusan Djuric, kunde HBK äntligen vinna på hemmaplan med 3-0 mot Degerfors.
HBK fick en drömstart på matchen med ett mål redan i den nionde matchminuten. HBK fick frispark i ett farligt läge, precis utanför ena straffområdeshörnet och Dusan Djuric tryckte in bollen otroligt vackert precis nedanför ena krysset. 1-0 till HBK, en kandidat till Årets mål och publiken exploderade på Örjans vall.

Och bara några minuter senare var det dags för nätrassel igen. Sadat Karim vann tillbaka bollen ungefär på mittplan, passade fram till Rasmus Wiedesheim-Paul som i sin tur breddade ut på Boakye. Boakye passade tillbaka till Wiedesheim-Paul som från nära håll kunde göra 2-0 till Bollklubben.

Och det var mest HBK i stora delar av den första halvleken, och laget spelade en positiv offensiv fotboll. Degerfors hade det betydligt svårare, men kom in lite bättre i matchen i slutet av halvleken och skapade två riktigt farliga chanser. Dels en boll som Ortmark fick på mål som Malkolm Nilsson i HBK-målet fick göra en fin räddning på, och med tio minuter kvar av halvleken ett skott från nära håll och ”Malle” fick göra en ny bra räddning.

Men det stod alltså 2-0 till HBK när halvtidsvisslan ljöd, samtidigt som solen bröt igenom molnen och lyste upp den gröna gräsmattan på Örjans vall.

Vi kom till den här matchen med en träningsvecka i ryggen som vi har känt har varit väldigt bra. Jag tycker vi fick gjort väldigt mycket på plan. Första 20 minuter ser det ut precis som vi önskat oss. Sen har vi en fart i vårt spel in mot Degerfors mål och vi skapar chanser och får komma i djupled, får till de grejerna vi jobbat med i veckan. Det gör att vi sätter oss i förarsätet. Vad som sen händer är att vi under en kort period börjar fatta lite sämre beslut. Men då fick jag höja rösten och försökte få spelarna att tänka på rätt saker igen, och då blev det bättre efter det, säger manager Magnus Haglund.

Degerfors inledde jakten på reducering direkt i den andra halvleken, och var mer bollförande jämfört med den första halvleken, men hade svårt att skapa målchanser. HBK hade dessutom tvingats till två tidiga byten; både Gudmundsson och Djuric byttes ut och in kom istället Ahlstrand och Svedberg.

Degerfors tryckte på – men HBK var långt ifrån ofarliga och hade fler chanser än jagande DIF. Bland annat hade Sadat Karim en bra chans – men Diawara i Degerfors mål gjorde en reflexräddning. Boakye hade en stolpträff och returen slog han själv utanför. Wiedesheim-Paul var nära att göra sitt andra mål för dagen – men det var Ahlstrand som tryckte in en stolpretur till 3-0 för klubben, och gjorde därmed sitt första mål i a-lagströjan. Därefter var det nära flera gånger om – och Diawara i Degerfors mål fick göra ytterligare ett par bra räddningar för att förhindra ännu större siffror.

Men det hela slutade med en härlig 3-0-seger för de blåsvarta hjältarna och tre viktiga poäng in på kontot.

Andra halvlek är ganska kontrollerad från vår sida, vi gör ett tredje mål och har några fler stora chanser. Vi fick igång vårt spel, skapar flera chanser och gör tre mål. Vi har fortfarande mycket att jobba med, men vi har flyttat fram positionerna. Jag ser fram emot måndag då vi ska fortsätta jobba, avslutar Haglund.

Härnäst väntar match mot Västerås på hemmaplan den 1 juni.