HBK möter Trelleborg på bortaplan

Magnus Haglunds första match sen han tog över som manager i HBK blir bortamatchen mot Trelleborgs FF på lördag.  

– Det är klart en helt unik situation med två träningar innan det blir tävlingsmatch. Det har jag inte varit med om tidigare och det är en ny erfarenhet och vi ska göra det bästa och mesta av den situationen och vi ska komma så förberedda som möjligt till Trelleborg som vi bara kan, säger Haglund.

Efter ett brandtal inför spelare och ledare, där fokus bland annat låg på samhörighet, teamwork och ett jävlar anamma, höll Haglund sin första träning med HBK-spelarna i regnet på Örjans valls träningsplaner. Haglund kommer sammanlagt hålla i två träningspass med spelarna innan det blir dags för första matchen i den nya rollen.


Trelleborgs FF står för motståndet, ett Trelleborg som inlett säsongen med en vinst, fyra oavgjorda matcher och en förlust, har samlat ihop sju poäng och ligger på en tiondeplats inför omgången.

HBK har plusstatistik på Trelleborg under de seriematcher lagen mötts under 2010-talet. Lagen har mötts fyra gånger i Superettan (2016 och 2012) samt fyra gånger i Allsvenskan (2011 och 2010). De åtta matcherna har HBK bara förlorat en (med uddamålet 2010), spelat oavgjort två gånger (2010 och 2011) och vunnit fem matcher (2011, 2012 och 2016).


HBK möter Trelleborg på Vångavallen lördagen den 11 maj med matchstart klockan 13:30.