HBK möter Öster på hemmaplan

På söndag väntar en viktig match mot Öster, som kommer till Örjans vall. Matchen börjar klockan 17:30 och grindarna öppnar en timme innan matchstart. Välkomna till Örjans vall!  
Två nycklar för att HBK ska ta poäng mot Öster på söndag är att spelarna är aktiva i kommunikationen och agerandet på plan och att man är mentalt förberedd på utmaningen som väntar. 

– Vi måste vara aktiva på plan, det måste vi vara för att samspelet med medspelarna ska vara så bra som möjligt, och där är kommunikation ett stort verktyg. När det går emot oss och vi gör misstag så blir det en dominoeffekt där det smittar av sig alldeles för stort och drabbar alla elva spelare på planen. Och där är det viktigt att inte hamna i en passivitet.  Vi måste agera utifrån det vi vill – att vi inte blir statiska, utan visar vilja genom en aktion så fort som möjligt för att brickorna ska kunna resa sig igen, och så det kan smitta av sig till de andra spelarna, säger huvudtränare Igor Krulj. 

HBK har slipat en del på det defensiva spelet, för att stänga igen bakåt. 

–  I och med att vi har släppt in så många mål på ett ganska liknande sätt. Så vårt agerande i box har vi förtydligat, vad vi förväntar oss och vad spelarnas roll är. Sen handlar det om intensitet att agera och inte hamna i passivitet när det går emot dem. 

En annan del som HBK också jobbat mycket med den senaste tiden är att ha fokus så man inte släpper in sena mål i matchen. 

– Spelarna ska vara konstant närvarande och konstant agerande och hela tiden ha fokus på nuet. Det är faktiskt jäkligt avgörande för att kunna påverka det, säger Igor Krulj. 

Öster står som motståndare på söndag, och är, precis som HBK, ett lag som inför säsongen av många tippades hamna i toppen men som har inlett tungt och tagit få poäng. Därmed kan det bli en del desperation och ångest ute på plan på söndag. 

– Resultatmässigt är nog inget av lagen nöjda med var de befinner sig. Dock gäller det att hamna på  rätt anspänningsnivå och fokusera på nuet på vad man kan göra och påverka just nu. Det är det som är det viktiga, säger Krulj och fortsätter: 

– De har haft lite samma problem som vi, att sätta dit bollen, och behövt jobba i uppförsbacke med sena avgörande som tar kål på en mentalt. 

HBK har tagit fyra poäng på de inledande fyra matcherna, men tar man tre poäng mot Öster kan man klättra rejält i en jämn och tajt tabell. 

– Såklart vi löser detta. Vi behöver en vinst för självförtroendet och beteendet på plan ska bli stärkta av det. Superettan är en jämn serie och det har vi fått uppleva. Men nu handlar det om att ta poäng, säger Krulj, som även hintar att det kan bli någon eller några ändringar i startelvan jämfört med senaste matchen. 

Kan du inte se matchen på plats? Stötta HBK genom att skaffa Cmore via denna länken.