HBK Dam tillbaka på vinnarspåret efter 2-1 mot Astrio

HBK var det klart bättre laget i hemmapremiären mot Astrio, och segersiffrorna 2-1 var något i underkant.
HBK inledde starkt, och hade en tidig ribbträff och en hörnkavalkad som var nära att resultera i mål. Tillslut fick HBK lön för mödan då Zara Jönsson tryckte in 1-0 i 14:e minuten, efter att ha tagit sig fram på vänsterkanten och gått på avslut själv.

Helt rättvist, eftersom HBK var det bättre laget och skapade fler chanser. Alexandra Hellekant var nära att utöka HBK:s ledning, men Astrios målvakt gjorde en av många fina räddningar - och "Alex" hamnade inte i målprotokollet denna lördag.

Strax innan halvtidsvilan breddade Emma Nielsen ut på vänsterkanten, och ett fint samspel mellan Moa Karlsson och Mergime Sulejmani var nära att resultera i ytterligare HBK-mål, men 1-0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek tog HBK återigen tag i taktpinnen direkt - och det blev 2-0 till HBK genom Moa Karlsson efter ett fint anfall på högerkanten redan i den 48:e minuten. HBK skruvade upp tempot rejält och mer eller mindre parkerade på offensiv planhalva, men målvakten fortsatte storspela och räddade flera vassa avslut.

Istället för 3-0 blev det en reducering till Astrio på halvkontring och 2-1 blev också slutresultatet. HBK Dam tar därmed sin andra seger för säsongen och är tillbaka på vinnarspåret igen!