HBK Dam möter Västra Karup på bortaplan

Klockan 19 spelar HBK:s damlag bortamatch mot Västra Karups IF. Laget jagar nu tredje raka segern under en matchintensiv period.
– Känslan är bra! Det är kul med en intensiv vecka med tre matcher då hela laget är matchsugna! konstaterar anfallsesset Zara Jönsson. 

Än så länge har HBK vunnit tre matcher och bara förlorat en, men Zara tycker ändå att laget inlett säsongen lite sådär spelmässigt. 

– Vi har inte riktigt har kommit upp i nivå i någon av matcherna än så länge. Det ligger nog mycket press över hela laget vilket har gjort våra prestationer lite begränsade. Vi har väl inte känt igen oss själva i hur vi har spelat fotboll och hanterat matcherna, men styrkan då är väl att vi ändå har tagit nio poäng utav tolv möjliga. 

I lördags mötte HBK Eskilsminne i Helsingborg, och Eskilsminne tog ledningen tidigt och behöll den nästan hela matchen ut. Men HBK lyckades vända och vinna i slutminuterna och fick med sig alla tre poängen till Halmstad. 

– Senaste matchen är ett bevis på att vi fortsätter lyfta oss för varje match som går. Matchen mot Eskilsminne är en ren laginsats då vi kämpar i 90 minuter och avgör matchen med två mål sista sju minuterna. Jag tycker vi är värda tre poäng då vi kontrollerar stora delar av matchen och känner oss egentligen aldrig riktigt hotade trots en tuff match, berättar Zara Jönsson. 

Nu väntar alltså Västra Karup på bortaplan, och HBK går för tredje raka segern. 

– Vad som blir viktigt i  matchen mot Västra Karup är att vi tar med det positiva från Helsingborg och fortsätter att släppa lite på axlarna. Vi ska spela för varandra och fokusera på det vi ska göra ute på plan och inte på motståndarna, avslutar Jönsson.