HBK Dam besegrade Eskilsminne på bortaplan

Samtidigt som herrlaget mötte Trelleborg var även HBK Dam på besök i Skåne. Det blev seger även för damlaget som vann mot Eskilsminne med 2-1.
Men det satt ganska långt inne för HBK. Matchen inleddes med ett snöpligt självmål i 25:e matchminuten, och Eskilsminne ledde matchen med 1-0 fram till minut 83 då landslagsmeriterade Moa Karlsson kvitterade till 1-1.

Och bara några minuter senare kunde Clara Sandén ge HBK ledningen, och 2-1 var ett faktum. Eskilsminne lyckades inte kvittera på de få minuterna som återstod av matchen, och HBK:s tredje seger för säsongen var bärgad.

Trepoängaren innebär att HBK nu befinner sig på en tredjeplats, men med en match mindre spelad än toppkonkurrenterna Laholm och Röke IF.