Haglund: ”Vi ska kriga med själ och hjärta för vårt klubbmärke”

Tisdagen den 14 maj möter HBK GAIS på Örjans vall. HBK:s nya manager Magnus Haglund delar med sig av sina tankar inför matchen.  
Sedan Magnus Haglund tog över som ny manager har HBK besegrat Trelleborg på bortaplan med 1-0 – efter mål av Rasmus Wiedesheim-Paul. Haglund är nöjd med hur matchen blev, med tanke på hur kort tid han hade på sig att förbereda sig och spelarna inför matchen från det att han tog över ansvaret som manager. 

– Vi prioriterade attityden och det hårda arbetet och la lite mer tid på vårt försvarsspel än någon annan del av spelet, och jag tycker vi fick bra utfall på båda de punkterna, konstaterar Haglund. 

Det finns bitar i spelet från Trelleborgsmatchen som laget jobbar vidare på inför matchen mot GAIS på tisdagen. 

– Vi tar med oss att vi ska fortsätta att kriga med hela vår själ och hjärta för vårt klubbmärke. Vi jobbar med vårt kompakta försvarsspel och har jobbat lite mer med vårt anfallsspel. Men vi är fortfarande väldigt tidigt i processen och jag har fortfarande många, många kort kvar att spela ut så vi är bara i början. 

Vad kan utvecklas? 

– Alla delar. Men vi har kommit längre i vårt försvarsspel, vi har lagt mer tid på det och det är lättare att organisera. Störst utvecklingspotential ligger i anfallsspelet. 

På dagens träningspass fokuserade laget bland annat på fasta situationer; hörnor, frisparkar och straffsparkar. 

– Det var ett väldigt bra träningspass. Otroligt fokus från spelarna och väldigt bra mentalitet i gruppen. Vi kan aldrig ha mest pengar i svensk fotboll, men vi kan vara bäst på det som är gratis; att använda tiden väl, vara koncentrerade och vilja utvecklas varje dag. 

Vad blir viktigt för HBK att tänka på i matchen mot GAIS? 

– Att behålla vår kompakthet i vårt försvarsspel, vara tuffa, löpa mycket och försöka få igång  anfallsspelet, jobba stenhårt i 94 minuter och känna att vi gjort allt vi kan när vi kliver av efter matchen. 

Haglund har nu varit i klubben i knappt en vecka, och trivs väldigt bra som manager för Halmstads BK. 

– Det känns otroligt härligt i hjärtat att vara tillbaka i HBK. Jag stortrivs i klubben med min roll. Sen hur jag utför mitt arbete få andra bedöma. 

HBK möter GAIS tisdagen den 14 maj med matchstart klockan 19.