Gudmundsson om nya klubben och tiden i HBK

Det har varit ett par turbulenta dagar för Gabriel Gudmundsson. I lördags spelade han en halvlek i segermatchen mot Degerfors. Bara ett par dagar senare har han kritat på kontrakt för den holländska klubben Groningen.  
– Om man drar tillbaka tiden några veckor så visste jag om intresset från Groningen. Men det var viktigt för mig att vara jordnära och lägga fokus på HBK tills allt blev klart. Jag har ju all respekt för klubben, jag har varit här så länge, berättar Gabriel Gudmundsson och fortsätter:

 De senaste dagarna har varit rätt så turbulenta. Det var flyg till Amsterdam på morgonen vid 6-7 på måndagen. Groningens manager hämtade upp oss och vi åkte till träningsanläggningen som var fantastiskt fin.  Sen tog vi en snabb lunch, och sen var det läkarundersökning på sjukhuset, jag var där ett bra tag. Man ska ju gå igenom allt från blodprov till hjärta, knä och allt sånt. Det var en lång dag eftersom jag gick upp så tidigt.

På tisdagen träffade han klubbens sjukgymnast och fystränare. Och därefter gick det väldigt fort. Vid klockan 12 var det dags för presskonferens, och Gudmundsson presenterades då officiellt som ny spelare för Groningen. 

–  Presskonferensen gick bra, men det var lite nytt för mig, jag fick prata engelska och svara på frågor och göra intervjuer. Men det var lugnt, det verkar vara en bra organisation där alla är hjälpsamma och snälla. Efter presskonferensen var det bil tillbaka till Amsterdam och flyg hem. Mitt flyg skulle gått halv sju men var försenat så det gick tjugo över nio på kvällen. Jag var på flygplatsen ett jävla bra tag, det var lite segt men det är sånt man får vara med om, berättar ”Gabbe.” 

Några timmar efter att han skrivit på kontraktet med Groningen är han tillbaka i Halmstad. Han har gjort sin sista match för HBK, men kom ändå till onsdagens träningspass och blev överröst av gratulationer och kramar från resten av laget. 

– Det känns jävligt spännande och kul att ha skrivit på för Groningen. Jag har fått jättemånga gratulationer från killarna i laget, släkt och vänner. Det har varit två roliga dagar. Det har varit lite turbulent. Det är sånt här som man ska gå igenom som fotbollsspelare och man ser vad man kan förvänta sig längre fram. Groningen är ett jävligt bra steg för mig, det känns tryggt att det har varit svenskar där tidigare. Och det känns bra inför att man ska ta nästa kliv igen, säger Gudmundsson. 

Vad har tiden i HBK gett dig? 

– Allt skulle jag vilja säga. Jag har varit med dåliga dagar, bra dagar, jag har fått mycket erfarenhet och jag har varit med om tre tränare på fyra år. Jag kom till HBK när jag var 11-12 år, så jag har nästan tillbringat all tid här. HBK ligger jätte, jättenära hjärtat, och pappa har spelat här och min bror spelar här. Man kan väl säga såhär att jag hoppas att jag kan komma hit igen och avsluta min karriär här. Det har jag som ett mål. 

Just nu har Groningen lite sommarledighet, och träningarna drar igång igen i mitten av juni. Så Gabriel kommer vara kvar i Halmstad ett tag till och ha lite ledig tid innan det blir dags för proffslivet i Holland. 

– Jag flyger ner dit runt den 17 juni, så jag hinner landa, få i ordning lägenhet och bil. Jag kommer hinna se Mjällby hemma, förhoppningsvis, och jag kommer vara här på lördag för matchen mot Västerås och se träningarna. Jag har gått med många i klubben på gymnasiet. Så många står nära till mig. Jag kommer vilja spendera mycket tid här, avslutar ”Gabbe.”