Girls Daycamp för HBK:s flickverksamhet

Den 25 maj arrangerade Halmstads BK i samverkan med SISU Idrottsutbildarna en Girls Daycamp för klubbens tjejer födda 2009-2003. Totalt 25 tjejer fick ta del av en heldag med både teoretiska och praktiska moment. 
De äldsta tjejerna hade ett teoretiskt pass där de fick möjligheten att delge sina tankar kring hur föreningen ska utveckla flickverksamheten framåt medan de yngre tjejerna hade ett pass med fokus på kamratskap och spelet fotboll. 

De praktiska passen innehöll fotbollsträning med nya bekantskaper av ledare för båda grupperna, ungdomstränare från P16, P13 och F15/16 var involverade. 

När detta var avklarat var det bara ett teoretisk pass kvar, nämligen att observera svenska damlandslaget i Båstad. Till sin hjälp för observationen hade HBKs tjejer fått ett papper med reflektionsfrågor. Efter att träningen var avslutad var det autograf och fotojakt. 

Sagt och gjort, trots att de inte var marknadsfört att som åskådare få autografer eller foton så tog alla i damlandslaget sig tid att i lugn och ro skriva och prata med de som tagit sig till Båstad denna soliga lördag. Vilka fantastiska förebilder! 

En av tjejerna i HBK skulle ta en selfie tillsammans med Caroline Seger men blev missnöjd och utbrast ”vad ful jag är”, då markerade Seger direkt – ”du är fin precis som du är”. 

Om en vecka startar fotbolls-VM för våra damer och efter denna upplevelse så är det en sak som är säker – dessa tjejer kommer sitta stolt bänkade i soffan och heja för glatta livet på dessa fantastiska förebilder.