Erik Ahlstrand om första a-lagsmålet och tankarna inför HBK-Västerås

För bara några månader sedan skrev han på sitt första a-lagskontrakt med HBK. Nu har han hunnit göra sin debut, både i Superettan och Svenska Cupen, och dessutom göra sitt första mål i a-lagssammanhang.  
Det var när HBK besegrade Degerfors på hemmaplan som Erik Ahlstrand tog chansen. HBK ledde redan med 2-0 när Sadat Karim träffade stolpen. Bollen gick rakt ut till Erik Ahlstrand som rakade in bollen i mål. 

– Det var fantastiskt att få göra mål på Örjans vall, det är också något man har drömt om att få göra sitt första mål på hemmaplan. Men också att bidra till segern och hjälpa laget. Det var en jätteskön känsla. Det var ”Ralle” som kom till mig först, för jag var ganska osäker på om det var offside eller inte. Men ”Ralle” sa att det inte var offside och då lättade det ännu mer, berättar 17-åriga Erik Ahlstrand. 

Imorgon, lördag, väntar nästa motståndare för HBK, nämligen nykomlingen Västerås som ligger på en elfteplats, en placering över HBK och med en poäng mer. En viktig match för HBK att vinna, med andra ord, för att klättra ännu mer i tabellen. 

– Vi vann ju nu senast mot Degerfors, och vi måste fortsätta på det spåret och jobba stenhårt och springa mycket, säger Erik Ahlstrand.

Matchen spelas på Örjans vall och börjar klockan 16, men grindarna öppnar klockan 15 och då finns det massa roliga aktiviteter för barnen i Kids Corner, mat att köpa i vår Food Court, någon av våra kiosker eller Kvasterian, och medlemspuben med härlig utsikt håller självklart öppet för medlemmarna. 

Ahlstrand tycker tiden efter tränarbytet har varit bra: 

– Jag tycker det känns bra. Vi har fått in Haglund nu och jag tycker vi har börjat bra. Vi kör lite mer vinnarspel på träningarna och så vi har nog fått in lite mer vinnarmentalitet, det kanske har saknats lite, för vi började ganska knackigt, konstaterar han. 

Dessutom har Ahlstrand blivit kallad till P18-landslagets matcher mot Ungern. 

– Det känns jättekul såklart, och det visar på att man har gjort något bra. Jag ska göra sitt bästa och ta lärdom av samlingen och få mer erfarenhet. Det är första gången det blir en vanlig landskamp för mig, men jag har varit på landslagsläger innan. Dessutom har jag varit på matcher med Future Team, men nu är det med det vanliga landslaget, avslutar Erik Ahlstrand.