Wiedesheim-Paul förlänger med HBK

Rasmus Wiedesheim-Paul förlänger sitt kontrakt med HBK med 2,5 år. ”Det är klart det betyder väldigt mycket. Det är en bra nivå för mig att fortsätta utvecklas på så det känns som ett bra steg,” säger Wiedesheim-Paul. 
Han är den spelare i HBK som gjort flest mål under våren och har tagit en plats på anfallet tillsammans med Sadat Karim. Nu förlänger Rasmus Wiedesheim-Paul kontraktet med HBK. 

– Det är klart det betyder väldigt mycket. Det är en bra nivå för mig att fortsätta utvecklas på så det känns som ett bra steg, säger huvudpersonen själv. 

Även manager Magnus Haglund är nöjd med förlängningen. 

– Vi är mycket glada över att ha kommit överens med Rasmus om en fortsättning i minst ytterligare 2,5 år i HBK. Rasmus har haft en väldigt fin utveckling senaste månaden och vi ser fram emot att jobba med honom den kommande tiden. Rasmus är en väldigt god representant för den unga framstormande HBK-generationen, säger Haglund. 

Kontraktet sträcker sig till den 31 december 2021, och för ”Ralle” var det självklart att förlänga med HBK. 

– Ja, sen Magnus kom och vi började diskussionerna har det alltid varit tanken från min sida, att det känns bra, säger Rasmus och fortsätter: 

– HBK betyder mycket för mig. Jag är uppväxt i Halmstad och pappa spelade i HBK. Jag var bara någon månad gammal när jag var på Örjans första gången, så det har följt med mig hela livet. 

Under slutet av förra säsongen var ”RWP” utlånad till Värnamo, och den utlåningen har bidragit mycket till att han är där han är idag. 

– Väldigt mycket. Det gjorde allting i princip. Där fick jag verkligen förtroende och kunde utvecklas väldigt mycket. Detta är väl en fortsättning från det och det är väl det som har gjort att jag fått chansen under våren, just för att jag blev så mycket bättre när jag kom till Värnamo och för att jag fick spela där och fick stort förtroende. 

Nu blickar Wiedesheim-Paul framåt mot de kommande åren, och den stora förhoppningen är att HBK ska ta sig upp till finrummet igen. 

– Såklart har målet för klubben alltid varit att vara i Allsvenskan, så det är det man har som mål. För egen del vill jag göra många bra prestationer, bidra med mycket mål och spela bra fotboll, avslutar "Ralle".