U17 slog Elfsborg – klara för SM-slutspel i höst

Torsdagen gick inte bara i blågult tecken utan även i blåsvart då HBK:s U17-lag inte bara vann mot Elfsborg med 3-1 men också blev helt klara för höstens slutspelsserie där de sju bästa lagen från söderallsvenskan möter de sju främsta klubbarna från allsvenskan i norr i 13 matcher. Det lag som vinner serien kan sedan kalla sig SM-vinnare.
 Killarna har gjort det strålande så det känns verkligen välförtjänt och roligt att laget får möta de absolut bästa svenska klubbarna efter sommaruppehållet, säger akademiansvarige och tillika U17-tränaren Robert Nordström efter matchen på ett solglittrande Sannarp.

HBK var det spelförande laget i första halvlek men Elfsborg försvarade sig effektivt och det vimlade inte av målchanser. Efter en halvtimma fick HBK en tråkig skada på mittbacken Eric Svensson och Viktor Håkansson fick ersätta.

– Ett tag var vi rädda att Eric brutit stortån men den var ”bara” ur led och har rättats till så Eric är vid gott mod, säger Tomas Carlsson i HBK-lägret.

I första halvlekens sista minut drog HBK upp ett fint anfall på vänsterkanten där Oscar Murro spelade fram en överlappande Charlie Dagård som i sin tur spelade in bollen i straffområdet där Eldin Becirovic skarvade fram bollen till Hampus Häägg som bredsidade in 1-0 till HBK.

Tidigt i andra halvlek gjorde HBK 2-0 efter att Oscar Murro spelat fram till Eldin Becirovic som vackert skarvade in bollen bakom en chanslös IFE-keeper. Elfsborg kom dock tillbaka och reducerade med ett skott/inlägg som seglade in i HBK-målet.

Det var två inhoppare som avgjorde matchen när Johan Gudmundsson gled förbi på sin högerkant och passade in bollen mellan målvakt och backlinje, och där hittade Jonathan Wadensten nättaket fram till 3-1 till de blåsvarta och matchen var vunnen.

– Sett över 90 minuter så var det en väldigt fin insats. Det var trevligt att vi kunde lufta 18 spelare idag och vi är mycket nöjda, säger Mattias Olofsson som är assisterande tränare i U17.

HBK har nu två matcher kvar i seriespelet och tabell och resultat hittar ni här.

HBK U17 – Elfsborg U17 3-1 (1-0)
1-0(45) Hampus Häägg, 2-0 (55) Eldin Becirovic, 2-1 (66), 3-1 (76) Jonathan Wadensten.

Laget: Zackarias Nilsson – Arlind Begolli (45-76), Eric Svensson (30), Isak Persson, Charlie Dagård (76) – Edwin Cronvall (69), Axel Jönsson (69), Nils Thelander (K), Oscar Murro (77) – Hampus Häägg (69), Eldin Becirovic (77).

Avbytare: Viktor Håkansson (30), Filip Larsson (46), Måns Mårtensson (69), Johan Gudmundsson (69), Jonathan Wadensten (69), Robin Berggren (77), Eric Wiberg (77), Agit Icen.