U17 förlorade mot IFK Göteborg

HBK U17 fick kvittera ut sin blott andra förlust i seriespelet när man på söndagen mötte IFK Göteborg på Kamratgårdens hybridgräs.Matchen slutade 2-0 till Göteborgarna efter 1-0 i paus.
 Vi gör faktiskt en riktigt bra match spelmässigt men idag ville det sig inte framför mål, säger Robert Nordström.

IFK:s mål kom genom en straffspark i första halvlek och en frispark i andra halvlek.

– Vi hade en helt nykomponerad backlinje idag med bland annat mittbacksparet Jonathan Falk och Nils Thelander som skötte sig bra i spelet. Sett till målchanser så släpper vi till väldigt få mållägen så det känns lite snöpligt att ha förlorat den här matchen, säger Tony Andersson i HBK-lägret.

Nu avgörs det i sista omgången om HBK hamnar trea eller fyra i Söderserien. Vid en eller tre poäng så är bronsplatsen klar. Det är Örgryte IS som väntar på hemmaplan på torsdag klockan 17.00 på Halmstad Arena (Klaraplanen), och den kvällen kan man även kolla in HBK U19 som också möter ÖIS och den matchen startar 18.00 på plan 2.

U17:s vårsäsong avslutas sedan på midsommarsöndagen (23/6-12.30) när det vankas DM-derby mot IS Halmia.

IFK Göteborg U17 – HBK U17  2-0 (1-0)

Laget: Zackarias Nilsson – Arlind Begolli, Nils Thelander, Jonathan Falk, Charlie Dagård – Robin Berggren (59), Axel Jönsson, Måns Mårtensson, Oscar Murro – Eldin Becirovic (69), Jonathan Wadensten. Avbytare: Edwin Cronvall (59), Eric Wiberg (69).