Minuter
Mål!
#10 Karim Sadat

Tre poäng för HBK mot topplaget Mjällby

Efter två tidiga mål kunde HBK ta en efterlängtad seger mot topplaget Mjällby. Matchens två mål gjordes av Sadat Karim och Rasmus Wiedesheim-Paul.
Himmelen ovanför Örjans vall var blå med bara några enstaka molntussar på sig när HBK tog emot Mjällby på hemmaplan. Det något svajiga vädret från förmiddagen var som bortblåst och åskådarna fick njuta av sol och 20 grader när halländska HBK och blekingarna Mjällby drabbade samman.

Inledningsvis bjöds dessa åskådare på ett väldigt böljande spel, och två lag som ville framåt. Och matchens första mål kom redan i 13:e minuten. Mjällby hade precis haft en farlig frispark, men Malkolm Nilsson räddade bollen och HBK gick på kontring genom Thomas Boakye. Boakye blev stoppad på ett oschysst sätt och fick med sig en frispark i inläggsläge. Dusan Djuric stegade fram för att ta frisparken, slog ett perfekt inlägg och Sadat Karim kunde bryta sin måltorka och nicka in ledningsmålet för HBK.

HBK fortsatte trycka på framåt, och Sadat Karim tvingade Eriksson i Mjällbys mål till en fin räddning vid ribban efter ett fint skott. Det blev hörna för HBK, och Thomas Boakye prickade stolpen – men bara sekunder därefter blev Dusan Djuric fälld i straffområdet och domaren tvekade inte utan blåste straff för HBK. Rasmus Wiedesheim-Paul stegade fram till straffpunkten och slog säkert in bollen i mitten av målet och 2-0 till HBK var ett faktum.

2-0 var också halvtidssiffrorna, efter en fin första halvlek av hemmalaget. När andra halvlek drog igång hade molnslöjorna sänkt sig över Örjans vall och temperaturen sjunkit ett par grader. Men spelet på plan värmde säkerligen publiken på plats. Både HBK och Mjällby skapade farligheter och ville framåt.

Men det blev inga mål i den andra halvleken, och HBK kunde försvara sig på ett bra sätt. Malkolm Nilsson i HBK:s mål fick därmed hålla nollan och gjorde ett par avgörande räddningar – bland annat en fin enhandsparad med bara minuter kvar av ordinarie tid. Trots fem tilläggsminuter kunde inte Mjällby få hål på de blåsvarta. Applåderna dånade på Örjans vall när matchen närmade sig sitt slut och HBK kunde säkra tre viktiga poäng.

Nästa match är på söndag, om en vecka, hemma mot IK Frej Täby.