Mikael Boman tillbaka i Halmstads BK

Efter ett par år i IFK Göteborg och danska Randers FC återvänder nu Mikael Boman till HBK. ”Det är nu fyra och ett halvt år sedan jag lämnade, så det känns grymt att vara tillbaka,” säger Boman.  

Boman kom till HBK 2012 och lämnade för IFK Göteborg när säsongen var slut 2014. HBK slutade då på en tiondeplats i Allsvenskan, den bästa placeringen för Bollklubben på flera år. Boman har spelat nästan 90 matcher för HBK och gjort över 30 mål. Och nu är alltså ”Bosse” tillbaka, och har skrivit på ett 2,5-årskontrakt med HBK.

– Det känns fantastiskt. Det känns grymt att vara tillbaka. Det är ett gäng spelare kvar i truppen som jag har spelat med och några jag känner som jag inte har spelat med men som jag känner sen innan. HBK är en jättefin klubb och jag hade det fantastiskt bra här när jag spelade här sist. Jag trivs i stan och på Örjans så det känns helt grymt att vara tillbaka, säger den målfarliga anfallaren.


Han ser tillbaka på åren i HBK som en jättebra tid.

– Jag kom hit och vi var i Superettan och fick direkt en jäkligt bra lagsammanhållning och kunde via kval gå upp till Allsvenskan. Första året i Allsvenskan var det ganska tufft, det var en ganska stor omställning och vi hade ett ganska orutinerat lag. Men vi kunde nå en kvalplats och vinna kvalet. Under mitt sista år hade vi en tuff vår och låg i botten och krigade, men gick jäkligt bra på hösten och klättrade upp till en tiondeplacering. Så det är många bra minnen.

Efter tiden i HBK blev det alltså en sejour i IFK Göteborg, och den senaste tiden har Boman huserat i danska Randers.

– Jag har haft det tufft den senaste tiden i Danmark och vi kom överens om att det vore bra för mig att hitta något nytt. Min första tanke var inte att komma hem till Sverige och spela i Superettan om jag ska vara ärlig. Men när jag fick kontakt med Tony och Magnus och de berättade mer om hur klubben utvecklats och om vad ambitionen är så kändes det naturligt att komma hit igen. Det är speciellt att få komma tillbaka till HBK, säger Mikael Boman.


Boman kommer dock inte kunna spela för HBK förrän transferfönstret öppnat i mitten av juli, men redan nästa vecka ansluter ”Bosse” till laget för att träna tillsammans med de blåsvarta. Innan dess väntar dock en annan stor händelse.

– Till helgen så gifter jag mig, så det är en del planering och fix med det innan allt fokus läggs på HBK. Det känns kanon att komma tillbaka hit med allt vad det innebär, avslutar Boman.

HBK:s manager Magnus Haglund är väldigt nöjd med den senaste värvningen.

– Vi är mycket glada över att vi får Boman till oss. Han är en spelare som vi känner väl och vi vet vad vi får ut av honom. Han hade en succéartad tidigare vistelse i HBK och kommer tillbaka med ytterligare erfarenhet genom sitt spel i IFK Göteborg och danska Randers. Han är en forward som ger oss ett hårt arbete och smartness på plan och blir en person som bidrar med väldigt positiv energi i en grupp. Det är en fin dag för Halmstads Bollklubb, säger Haglund.