HBK U17 vann komfortabelt mot Halmia i DM

Det låg en liten dimma av derbydaller över Klaraplanen på Sannarp när grannklubbarna Halmstads BK och IS Halmia möttes i kvartsfinal i Hallands DM för 17-åringar. Det blev dock en enkel seger för HBK.
I Halmias trupp fanns sex före detta HBK-spelare, så nog var det prestige när grannklubbarna drabbade samman på den gröna rektangeln. Matchen spelades i väldigt fin Fair Play-anda från början till slut, trots derbyförutsättningarna, och det var de blåklädda HBK:arna som avancerade till semifinal i DM efter att ha vunnit med hela 9-0 efter 3-0 i paus.
– Varje match har sitt eget liv och vår målvakt Petter Andersson gör en fin räddning vid 0-0, men efter det man nog säga att vi hade ett rätt så kraftigt bollinnehav och i princip resten av målchanserna i matchen, även om Halmia kämpade på bra, berättar Robert Nordström i HBK.

Redan efter sex minuter blev det 1-0 till Bollklubben efter att Måns Mårtensson slagit en hörna som på oklara vägar letade sig in i mål. 2-0 gjorde lagkaptenen Nils Thelander på straff sedan Oscar Murro blivit kapad i straffområdet. 3-0 kom också innan pausvilan efter att Ardi Hajdari spelat fram Hampus Häägg som var säkerheten själv.
– En eloge till killarna som trots att matchen var vunnen tidigt i andra ändå fortsätter och vill prestera framåt, men också hålla nollan, konstaterar Mattias Olofsson i HBK-lägret.

I takt med att Halmia tröttnade och HBK höll upp tempot  rullade  dubbelt så många bollar in i hemmakassen. I semifinalen möter HBK endera Fjärås eller Tölö på hemmaplan, en match som ska spelas senast 4 augusti.

Assister för dagen kom från: Charlie Dagård 2, Oscar Murro, Nils Thelander, Johan Gudmundsson, Fredrik Larsson, Ardi Hajdari och målen enligt nedan.

IS Halmia U17 - HBK U17  0-9  (0-3)
Mål: Robin Berggren 2, Hampus Häägg 2, Johan Gudmundsson, Ardi Hajdari, Måns Mårtensson, Nils Thelander, självmål.

Laget: Petter Andersson - Arlind Begolli (61), Isak Persson (84), Viktor Håkansson, Charlie Dagård - Robin Berggren, Nils Thelander, Måns Mårtensson (45), Oscar Murro - Ardi Hajdari, Hampus Häägg. Avbytare: Axel Jönsson (46), Johan Gudmundsson (61), Filip Larsson (61), Eric Wiberg (84), Edwin Cronvall, Zackarias Nilsson.