HBK-seger i toppmötet mot Röke IF

I en tajt toppmatch kunde HBK Dam tillslut besegra Röke IF med 3-2 och bärga tre viktiga poäng i kampen i tabelltoppen.
HBK inledde bra, och hade tidigt två riktigt vassa chanser genom Zara Jönsson. Men efter ungefär tio minuters spel var det gästerna som tog över spelet allt mer. Emma Orrdal i HBK-målet fick göra en riktig kalasräddning för att sedan se bollen gå i stolpen och utanför mål.

Men det var tillslut Röke som kunde ta ledningen med 1-0 efter en försvarsmiss. Röke fortsatte trycka på tills det var ungefär fem minuter kvar av den första halvleken, då HBK tog över spelet igen. Alexandra Hellekant hade en fin chans, Moa Karlsson var nära att trycka in bollen efter ett snyggt inlägg från Zara Jönsson, men tillslut fick Moa revanschera sig själv och kunde göra 1-1 i första halvlekens sista anfall, assisterad av just Jönsson.

HBK satte hög press direkt i den andra halvleken och fick in 2-1 bara några minuter in i halvleken. Malin Anderssons fina inlägg nådde Moa Karlsson som tryckte in sitt andra mål för eftermiddagen.

Men Röke kunde kvittera omgående på sitt första anfall i andra halvleken och därefter gjorde HBK ett par byten och positionsskiftningar för att försöka skapa något framåt. Det fick tillslut önskad effekt. Mittbacken Arbnora Robeli flyttades upp som forward och kunde göra 3-2 med ungefär tio minuter kvar av matchen. Därefter hade båda lagen ett par chanser var - men HBK kunde hålla undan och vinna med uddamålet.