HBK möter Mjällby på Örjans vall

På söndag tar HBK emot Mjällby på hemmaplan. ”Vi ser fram emot att få spela hemma igen inför våra underbara supportrar,” säger HBK:s manager Magnus Haglund.
Efter en bra insats mot Västerås, där det som saknades var effektivitet framför motståndarnas mål, följde en uddamålsförlust mot Dalkurd på bortaplan. 

– Utvecklingskurvan går stadigt åt rätt håll, vi var ganska överlägsna mot Degerfors och Västerås, men Dalkurd var en svårare match. Vi hade kanske gjort oss förtjänta av ledning i halvlek, men det jämnades ut och Dalkurd var bättre i andra. Det hade kunnat vara en oavgjord match, men vi kunde inte förvalta våra chanser och släppte in ett mål på slutet. Totalt sett var det mycket vi fick gjort i spelet mot Dalkurd men vi var vassare mot Degerfors och Västerås, konstaterar Magnus Haglund. 

Nu väntar topplaget Mjällby på hemmaplan. Blekingelaget kommer till Halland för ett sydsvenskt möte på söndagen, med matchstart klockan 17:30.

Haglund lyfter fram tre saker som blir viktiga för HBK i matchen mot Mjällby. 

*Det aggressiva försvarsspelet. 
*Tempot i det egna anfallsspelet. 
*Effektiviteten framför mål. 

Nykomlingen Mjällby har gått som en raket i Superettan och ligger i skrivande stund på en andraplats i tabellen. 

– De har ett ganska jämnt lag tycker jag, ett ganska jämnt och gediget lag som har gjort det bra i Superettan, säger Haglund. 

Dock kryssade Mjällby i sin senaste match borta mot Brommapojkarna, som för närvarande ligger sist i Superettan. 

Nu har det gått lite mer än en månad sen Haglund tog över som manager i HBK, och han har gjort ett par förändringar i spelet. 

– Vi har flyttat fram vårt försvarsspel, och har ett högre försvarsspel där vi försöker störa motståndarna tidigt och vinna boll utifrån den pressen vi sätter. Det är ett tydligt drag. Sen att vi spelar med två forwards är en skillnad från tidigare. Det är också skillnader i uppbyggnadsfasen. Man kan spela fotboll på många olika sätt men vi har gjort några ändringar som passar det sättet jag vill att vi ska spela. 

Förutom långtidsskadade Oremo (och Boman som inte får spela förrän transferfönstret öppnar) så är alla spelare tillgängliga för spel förutom Edvin Kurtulus som är avstängd. 

Det vankas solsken och upp emot 20 grader – så ta med en vän eller två, kom till Örjans vall och stötta HBK. 

– Vi ser fram emot att få spela hemma igen inför våra underbara supportrar, avslutar Magnus Haglund.