HBK Dam vann mot IK Wormo

Med mindre än fem minuter spelade hade HBK inte bara tagit ledningen utan också utökat den mot Wormo. Tillslut vann de blåsvarta med 5-1.
HBK fick en drömöppning, då Zara Jönsson kunde trycka in 1-0 innan en minut var spelad av matchen på matchens första anfall, snyggt assisterad av Alexandra Hellekant som tog sig fram på sin vänsterkant.

Bara ett par minuter senare var Hellekant i farten igen. Denna gången var det Moa Karlsson som spelade snett inåt bakåt och Hellekant kunde påpassligt göra 2-0 innan matchen ens var fem minuter gammal.

I den tionde matchminuten var det ombytta roller då Hellekant assisterade Moa Karlsson som gjorde 3-0. Trots ett målövertag med 3-0 var det ändå Wormo som förde spelet och bollen var allt som oftast på HBK:s planhalva.

4-0 kom efter knappa halvtimmens spel då Moa Karlsson fick en superfin, väl avvägd passning från Zara Jönsson och Karlsson kunde göra sitt andra mål för eftermiddagen.

HBK förvaltade i princip alla anfallslägen man hade i första halvlek och var otroligt effektiva.

Den andra halvleken bjöd på mer bollinnehav för HBK, men färre mål. Spelet kom inte riktigt igång igen, och ett par byten gjorde att spelarna inte kom in i samma fina målfabrikation som i första halvlek. Men en kvart in i andra halvlek kom 5-0 för HBK. Zara Jönsson slog en perfekt passning till Emma Nielsen som kom helt fri med målvakten och enkelt kunde placera in bollen. Gästerna fick med sig ett tröstmål på straff innan tillställningen blåstes av och HBK fick med sig en ny, fin trepoängare efter en stabil insats.