HBK Dam krossade Trönninge IF

Efter en jämn start av matchen kunde HBK dra iväg och tillslut vinna komfortabelt med 10-1 mot Trönninge IF.
HBK inledde målskyttet efter 11 minuter då Alexandra Hellekant kunde ge hemmalaget ledningen med 1-0. Men bara några minuter senare kunde Trönninge kvittera till 1-1, efter ett fint mål.

HBK gav inte upp för det, utan tre minuter senare kunde Mergime Sulejmani göra 2-1 till HBK efter en fin frispark som målvakten dock schabblade in i eget mål.

3-1 kunde Zara Jönsson sen göra på straff, och i samband med straffen blev även en Trönninge-spelare utvisad. HBK fick därmed spela större delen av matchen med en spelare mer på plan.

Med kvarten kvar av första halvlek gjorde Moa Karlsson 4-1 efter att hon kommit väldigt fri och sedan kunde placera in bollen från nära håll.

Dessvärre var det inte klang och jubel hela kvällen för HBK Dam. Emma Sjögren, skicklig mittback i HBK, tvingades lämna plan skadad och HBK-spelarna var märkbart skakade över att lagkamraten skadat sig.

4-1 stod sig till halvtidsvilan, och därefter rasslade det till i nätmaskorna igen. Zara Jönsson hann göra ett par mål till i sin avskedsföreställning och Alexandra Hellekant gjorde två vackra mål; ett från distans och ett som seglade in vid bortre kryssribban. Matchen slutade hela 10-1 till HBK som nu har skapat sig fina förutsättningar inför fortsättningen efter ett litet sommaruppehåll. I augusti väntar tuffast möjliga motstånd då topplaget Laholm kommer på besök.