Haglund träffade HBK:s ungdomsledare

Under måndagskvällen träffade Haglund ett fyrtiotal ledare och andra som engagerar sig inom HBK:s verksamhet. Det blev en kväll med kloka råd, anekdoter och många tankar kring ledarskap.
"Vi ska besegra de andra klubbarna, och vi ska göra det tillsammans."

Så inledde HBK:s manager Magnus Haglund kvällens sammankomst uppe i restaurangen på Örjans vall. I HBK:s verksamhet är det herrlaget som ofta står i rampljuset, men HBK är så mycket mer än så - och en viktig del av HBK är barn- och ungdomsverksamheten. 

Haglund berättade om sin karriär och klubbarna han varit i tidigare. Han pratade om sin syn på fotboll, träning och ledarskap - och om hur trygghet och omtanke är nyckelord i hans ledarskap, snarare än piska och bestraffning. 

"Hjälps vi åt utanför plan är chansen större att vi hjälper varandra på plan." 

Det ska inte bara vara de yngre spelarna som tar hand om materialet efter träning, utan Haglund lyfte fram det viktiga med att alla ska hjälpas åt. Vad man gör tillsammans utanför plan påverkar i det långa loppet det som sedan sker på plan också. 

Framöver vill Haglund satsa ännu mer på de egna spelarna och att vara bäst på det som är gratis. Haglund avslutade kvällen med att skicka med några kloka tips till ungdomsledarna, och en fin och lärorik kväll tillsammans var till ända.