Alexander Berntsson förlänger med HBK

Mittbacken Alexander Berntsson förlänger sitt kontrakt med HBK. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 3,5 år framåt från och med nu. 
För några dagar sedan stod det klart att Rasmus Wiedesheim-Paul förlänger sitt kontrakt med HBK och nu har ännu en viktig kugge i HBK förlängt sitt kontrakt. Det är Alexander Berntsson som har förlängt sitt kontrakt med HBK. 

– Jag är såklart väldigt glad, det känns kul att få möjligheten i 3,5 år till. Det är bara kul och jag ser fram emot det, säger Alexander Berntsson. 

Även HBK:s manager Magnus Haglund är väldigt nöjd med förlängningen. 

– Det är en fin dag för HBK för att vi har kommit överens med Alexander Berntsson om ytterligare 3,5 år i HBK. Alexander är en oerhört uppskattad spelare och en viktig beståndsdel i det HBK som vi nu bygger härifrån och framåt. Han är dessutom en HBK:are sen barnsben som kännetecknas av alla de egenskaper som vi tycker att en HBK:are ska ha, säger Haglund. 

Berntsson har varit i HBK:s verksamhet i många år nu, och det var självklart för honom att förlänga med klubben när man började föra samtal om en förlängning. 

– Ja, det har jag varit sugen på hela tiden, sedan vi började prata om förlängning och det var för typ ett år sedan, säger han. 

Och att få vara kvar i Halmstad ett tag till är en stor trygghet för ”Berra.” 

– Det betyder väldigt mycket att få vara kvar i Halmstad, det är ett gott gäng i laget, det är väldigt bra tränare och man utvecklas hela tiden. Både Magnus och Keith är väldigt duktiga. Allt runtomkring fotbollen också, med flickvän, familj, kompisar och allt man har här. 

En annan som är väldigt nöjd med Berntssons förlängning är HBK-målvakten Malkolm Nilsson, som klev förbi under intervjun med Alexander. 

– Jag är jätteglad för detta, säger ”Malle”.