”Dulle” säker inför HBK-Frej: ”Vi kommer vinna”

Dusan Djuric har siktet tydligt inställt inför helgens match mot IK Frej Täby på Örjans vall: det är seger och tre poäng som gäller innan sommaruppehållet.  
På söndag tar HBK emot IK Frej Täby. I HBK:s senaste match mot topplaget Mjällby vann HBK med 2-0 – och Dusan Djuric låg bakom båda målen, då han slog en frispark som Sadat Karim nickade in i mål, och ordnade straffen som Rasmus Wiedesheim-Paul sedan slog in i mål. 

– Formen känns bra. Det har gått bra nu ett tag och det är väldigt, väldigt kul faktiskt. Jag är i en sån form att jag kan hjälpa laget och det är det det handlar om och det gör mig glad att jag kan göra nytta på planen och hjälpa laget att vinna, säger Dusan Djuric. 

I senaste matchen mot Mjällby var det mycket som var bra, konstaterar Dusan, men han ser också att laget kan växa och bli ännu bättre. 

–  Mjällby hade vunnit många raka matcher och kom hit med självförtroende. Men vi gjorde det svårt för dem och de kunde inte spela så som de velat, vi försvarade oss bra mot dem matchen igenom. Och sen så skapade vi fasta situationer som avgjorde matchen vilket är en viktig del i fotbollen. Alla mål är inte fina eller mönsteranfall, ibland vinner man på fasta och det är en viktig del. Offensiven kan bli bättre, men den var bra den också. Vi kom till många lägen. Vi behöver bara bli lite bättre i avsluten. 

Det är inte bara de två senaste HBK-målen som Djuric ligger bakom – han gjorde också ett magiskt fint mål på frispark i matchen mot Degerfors. 

– Känner man sig bra självförtroendemässigt går allt med automatik. Hörnor, frisparkar... Man vågar trycka till dem lite hårdare och så blir det lite farligare. Jag är bara glad att jag kan bidra med det också. Så nu ska jag bara fortsätta göra det, säger ”Dulle.” 

Imorgon, söndag, väntar IK Frej Täby på hemmaplan i sista matchen innan sommaruppehållet. 

– Det känns bra att vi kommer från en vinst och vi vet vad vi ska göra för att vinna. Vi har kollat på video, vi har pratat om det, så vi är redan väl förberedda inför den matchen och vet vad som krävs för att vinna. Det är viktigt nu med en vinst innan vi går på semester, säger Dusan, som ska semestra på Mallorca när det blir dags för ledighet. 

– Hur kommer det gå i matchen mot Frej då? undrar Dusan och fortsätter:

– Vi kommer vinna, säger han med ett skratt, eftersom vi är på uppgång. Många spelare börjar komma i form, många är hungriga på att börja vinna.