U21 besegrade Kalmar FF med 3-1

HBK U21 inledde höstsäsongen med seger borta mot Kalmar FF. HBK:s mål gjordes av Alexander Johansson (2) och Mikael Boman (1), som båda spelade från start.
HBK satte hög press från början när höstserien av U21-Allsvenskan Södra drog igång med bortamöte mot Kalmar FF. Redan i femte minuten hade HBK en boll i ribban efter en hörna.

De gästande hallänningarna fortsatte att skapa farliga målchanser och dessutom agerade fyrbackslinjen på ett strålande sätt, laget jobbade hårt på mitten och vann många dueller. HBK var det bättre laget, och borde ha varit i ledningen i paus, men när halvtidsvisslan ljöd stod det alltjämt 0-0.

Att Kalmar tog ledningen direkt i andra halvlek var inget kul men HBK:s replik kom emellertid snabbt. Minuten efter ledningsmålet, direkt på avspark, fick Alexander Johansson tag på en djupledsboll och kunde enkelt chippa bollen i mål. I 65:e minuten var det dags för Mikael Boman att på klassiskt Boman-sätt vända bort sin förvarare och enkelt sätta bollen i mål. Med kvarten kvar kunde Alexander Johansson snyggt skruva in en frispark direkt i mål till slutresultat 3-1.

Vi är mycket nöjda med 3-1 mot ett bra Kalmar. Våra A-lagsspelare agerar på ett professionellt sätt och våra många unga spelare förstår hur vi vill spela och de gör det på ett fantastiskt bra sätt, säger lagledare Alf Peterson efter matchen.

Efter segern mot Kalmar leder HBK nu U21-Allsvenskan Södra Höst, men då har alla lag i serien ännu inte spelat sin första match.

Laget: Malte Pålsson, Benjamin Lidh, Andreas Hadenius, Alexander Berntsson, Lucas Bresmar - Oliver Hintsa (53) ,Oscar Petersson, Nils Strandahl (87), Muhammad Alsalkhadi (70), - Alexander Johansson, Mikael Boman (76)

Avbytare: Max Johnsson, Alexander Jakobsson (53), David Jyrkin (70), Lirak Cakolli (76), Johan Landén (87).