Sju HBK-spelare i Hallandslaget under Utvecklingslägret

Från söndag till fredag har Utvecklingslägret pågått på Halmstad Arena för pojkar 15 år (födda 2004). HBK hade sex spelare uttagna och på grund av skada fick en sjunde spelare kallas in i slutet på veckan.
På bilden: Isak Svensson, Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Lorent Mehmeti, Elliot Hintsa, Albin Binnefors, Albin Ahlstrand

 Våra killar har visat att de har en god grund att stå på sedan tidigare, förmodligen har de lärt sig något nytt och dessutom har de haft god inställning och vilja. Det är också väldigt nyttigt att höra nya röster och spela med nya människor, säger Morgan Ljungkvist, huvudtränare P.U15, som är nöjd med vad han har sett av sina adepter.

Efter samling och träning under söndagen spelade Halland mot Uppland under måndagsförmiddagen. Halland vann matchen med 5-1 efter fyra mål av Elliot Hintsa och ett av Albin Binnefors.

Under tisdagen vankandes det dubbla träningspass innan Östergötland stod för motståndet under onsdagen. En jämn match där slutresultatet blev 1-1 efter mål av Albin Binnefors. 

Även under torsdagen genomförde grabbarna ett träningspass innan man på torsdagskvällen fick reda på att Småland skulle stå för motståndet i avslutningsmatchen på fredagsförmiddagen.

Det var en jämn match där Halland började bäst och Småland tog över allt mer under första halvlek. Dock gick Halland till pausvila med 1-0 efter ett fint mål signerat Pontus Carlsson, Hyltebruks IF, som en mot en tog sig förbi sin ytterback och hittade Elliot Hintsa i boxen som på ett tillslag tryckte in bollen. 

Under matchens andra halvlek svajade det fram och tillbaka men Halland skulle avgöra med ett 2-0-mål signerat BK Astrio. 

 Alla pojkarna har fått gott med speltid och tar med sig många minnen och lärdomar från denna veckan, avslutar Morgan.

HBK har haft med följande spelare: 
Isak Svensson, målvakt.
Viktor Dahlin, mittback.
Lorent Mehmeti, yttermittfält.
Albin Ahlstrand, innermittfält.
Albin Binnefors, forward.
Elliot Hintsa, forward.
Wilmer Hesselgren, mittback. (Inkallad torsdag-fredag).