Peter Larsson inför Norrby-HBK: Finns goda chanser till tre poäng

På söndag möter HBK Norrby på bortaplan. HBK:s lagkapten Peter Larsson delar med sig av sina tankar inför matchen, och hoppas att så många HBK-supportrar som möjligt kan ta sig till Borås för att stötta klubben till tre poäng.
Snart har halva säsongen av Superettan genomförts, och HBK:s lagkapten Peter Larsson ser tillbaka på våren med blandade känslor. 

– Vi hade en rätt så bra vår om man kollar träningsmatcher och cupen. Resultaten var med oss. Och det blev nästan en last för oss att det gick så bra, vi blev uppsnackade av fans och media att vi skulle jogga hem Superettan nästan. Det är klart att det är bra att vinna, men det kan bli en falskhet. Cupen är en sak, träningsmatcher är en sak och serien är en annan sak, och vi fick en käftsmäll i början, säger Peter Larsson och fortsätter:

–  Det satte sig mentalt på oss i början. Personligen fick jag inte spela så mycket i början av säsongen och det är klart att det inte är så kul att vara vid sidan av. Även om man är en av de äldre i laget och att det snart är börjar bli dags att hitta något annat, så är det  inte lättare mentalt. Man vill fortfarande vara med och spela och bidra. Men sen fick jag chansen efter ett tag och jag tycker att laget har fungerat bättre. Man ska inte jämföra med tränare i sig, men när Magnus har kommit har det givit resultat. Det vi gör nu tycker jag funkar riktigt bra, och personligen har det känts helt okej, i rollen jag har att jobba med det defensiva arbetet. Jag är rätt nöjd med det defensiva arbetet. 

HBK-spelarna har varit lite lediga, men sen två veckor tillbaka har träningen varit igång igen. 

– Jag har inte varit iväg, utan varit på hemmaplan med barnen under ledigheten. Vi fick väldigt bra veckor med vädret, tajmade in det perfekt, och då blev det lite strandbesök, vi har träffat lite vänner och varit med barnen. Så det har varit jättebra, en skön ledighet att få. Att ladda batterierna. Vi hade en jättebra period innan det, och vissa tycker man bara ska fortsätta. Absolut, men det är också skönt att få lite ledighet. Gör man en dålig prestation och ett dåligt resultat är det inte lika kul att gå på semester, sa Haglund vid sista matchen, och det har han helt rätt i. 

På söndag är det dags att möta Norrby, ett lag som ligger högt upp i tabellen och har gott självförtroende med tre segrar, en oavgjord match och en förlust de fem senaste matcherna. Men HBK kommer också från en uppåtgående trend, med två raka segrar, allt fler mål framåt och ett spel som klaffat mer och mer. 

–  Det som är avgörande för oss är att vi ska göra våra saker rätt och inte tänka för mycket. Det är inte avgörande för oss om de är inne i en bra eller dålig period, utan att vi ska göra det vi gjorde bra i förra matchen igen och göra det bättre som vi gjorde dåligt senast. Se bara mot Mjällby, de var inne i en jättebra trend men vi vann ändå. Gör vi det vi tränar på där ute och har rätt attityd så kommer det väga över till vår fördel, det är jag säker på, säger Peter Larsson. 

Matchen mot Norrby blir både en tuff och viktig match för HBK. HBK ligger på en tionde plats, i en smått haltande tabell, och det är åtta poäng upp till Mjällby på andraplatsen, och sju poäng upp till Brage som ligger på kvalplats. 

– Vi måste göra det hårda jobbet och det tränarteamet har sagt till oss. I det långa loppet ska det räcka. Nu är det bortamatch mot Norrby som man absolut inte ska underskatta, det är ett jobbigt lag att möta och det vet de själva också. Vi måste vara på tårna direkt, och hela matchen. Är vi inte hundraprocentiga kan matcherna svänga hur som helst. Men gör vi det rätt finns det goda chanser att vi åker hem med tre poäng, säger Larsson. 

Matchen mot Norrby spelas på söndag, och börjar klockan 17:30. Borås Arena är skådeplatsen, och för många HBK-supportrar är detta en av de närmsta bortamatcherna för säsongen. Peter Larsson berättar att supportrarnas stöd betyder väldigt mycket, och hoppas att så många som möjligt tar sig till Borås på söndag. 

– Det är jättekul och jätteviktigt för oss att vi får bra stöd både hemma och borta. Det är roligare att göra det tillsammans och vi vet att det är många som åker långt för att stötta oss. Nu är det inte så långt så jag hoppas att ännu fler kan åka och stötta oss. Det är oerhört viktigt så jag hoppas många kommer för att kolla. De senaste matcherna tycker jag att vi har presterat en underhållande fotboll – och det kan vara en poäng för att se oss. Det viktigaste är att göra det bra resultatmässigt, men sen kommer spelet också. Vi vill sträva efter att utveckla vårt spel, och vi vill vara ett offensivt lag. Vi ska vara bra defensivt, men vi vill verkligen explodera när vi går framåt och det har vi visat i många matcher, avslutar Peter Larsson.