Många HBK:are på Stefan Lindqvists hyllningsmatch

Före den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och GIF Sundsvall spelade HBK och "Blåvitt" en uppvisningsmatch till förmån för ALS-forskning och för att hylla HBK-legendaren Stefan Lindqvist som har drabbats av sjukdomen.
Det var två namnkunniga lag som ställde upp på varsin sida på Gamla Ullevi. Matchen slutade 0-0 och det var väl i ärlighetens namn inget bländande spel – det var å andra sidan inte heller syftet.

Stefan Lindqvist spelade i HBK mellan 1986 och 1990 då han lämnade för proffsliv i schweiziska Neuchâtel Xamax. Han lirade även i IFK Göteborg, Motherwell och Strømsgodset IF, samt gjorde fem landskamper för Sverige.

I legendarmatchen deltog bland andra Rasmus Svensson för HBK:s räkning.
– Spelet var väldigt lagom, konstaterar han. Alla var lite överviktiga och när vi såg på varandra konstaterade vi nog att det inte var lämpligt att gå in för hårt i duellerna. Blåvitt hade några målchanser, men vi lyckades hålla nollan.

Att HBK lyckades nolla motståndet tackade spelarna målvakterna för. Håkan Svensson stod första halvlek och Björn Nordberg andra.
– Håkan gjorde på sedvanligt manér en teveräddning. Thomas Ravelli pikade honom efteråt, men Håkan tyckte naturligtvis att Ravelli kastade sten i glashus. Björn gjorde några avgörande räddningar i andra halvlek.

Mittbackspar i HBK var för dagen Tommy Frejdh och Roger Lindqvist, Stefans bror.
– Tanken var att de skulle spela hela matchen, men Tommy valde att gå upp på en hörna och kom knappt tillbaka, skojar Rasmus Svensson.

På middagen efter matchen tackade Rasmus Svensson, å HBK:s vägnar, för att IFK som tagit initiativ till matchen. Han lämnade även över boken "HBK 100 år" och bjöd in Stefan med familj till match på Örjans vall i höst så att Halmstadspubliken får möjlighet att hylla honom för hans insatser i HBK.