Mållöst mot Hvidovre

Det var ett bra motstånd som HBK ställdes mot i genrepet inför Superettans omstart mot Norrby nästa vecka. HBK var det bättre laget, men lyckades inte få hål på det fysiskt starka Hvidovre.
HBK började matchen bra och trillade boll relativt fint utan att skapa några riktigt heta målchanser. Hvidovre var ett mycket fysiskt lag som hade gjort det bra i Superettan. De spelade inte lika mycket långt som Magnus Haglund förutspådde inför matchen, men de skapade å andra sidan väldigt få målchanser. HBK:s defensiv var kompakt, samspelt och trygg.

Framåt handlade det mycket om de båda anfallarna i första halvlek. Sadat Karim var en tydlig uppspelspunkt och kollegan Rasmus Wiedesheim-Paul hade några fina lägen, bland annat en dragning i straffområdet var högkaratig. Det var dock inte avsluten från någon av de offensiva pjäserna idag.
– Vi spelade ganska bra tycker jag och det var en bra genomkörare inför matchen mot Norrby nästa helg, konstaterade Peter Larsson, som klev ut i andra halvlek till förmån för Alexander Berntsson.
– Vår defensiv var bra och jag tycker att vi även hotar framåt, bland annat genom Karim och Rasmus som verkligen börjar hitta varandra. Där har vi ett hot, fortsätter han.

Magnus Haglund konstaterade efter matchen att det var motståndarna motsvarade relativt hög Superettan-klass.
– Vi släpper inte till någon riktig målchans och i andra halvlek kommer vi upp i det presspel som jag gärna vill se. Det var en bra genomkörare mot ett fysiskt starkt motstånd.

Emil Tot Wikström kom in i andra halvlek och hade några offensiva utflykter som lovade gott, publiken fick även se prov på unge Alexander Johanssons snabbhet i djupled. På det hela taget är detta en match som HBK borde ha vunnit med ett eller två mål.

Den på förhand upphaussade hemmadebuten efter återkomsten av Mikael Boman uteblev dock.
– Han låg hemma med feber så det gick helt enkelt inte, men han får träna på i veckan så är han redo när chansen kommer, avslutade Haglund.

Startelvan
Malkolm Nilsson
Andreas Bengtsson, Peter Larsson, Andreas Johansson, Jesper Westerberg
Thomas Boakye, Joel Allansson, Dusan Djuric, Erik Ahlstrand
Rasmus Wiedesheim-Paul, Sadat Karim

Inbytta
Oscar Petersson, Pontus Silfwer, Emil Tot Wikström, Edvin Kurtulus, Jonathan Svedberg och Alexander Johansson.