Joel Allansson förlänger med HBK

Han kom till HBK inför säsongen – och nu står det klart att Joel Allansson förlänger sitt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021. 
– Jag är jätteglad för det. Det känns bra för mig och familjen. Jag är väldigt laddad, jag har en ambition och vision att vi ska bli ett riktigt starkt lag och det har jag en tro på och jag vill vara en del av detta. Så det känns jättebra, säger Joel Allansson om förlängningen. 

Kontraktet med HBK sträcker sig 2,5 år framåt i tiden från och med nu, och HBK:s manager Magnus Haglund är väldigt nöjd med förlängningen. 

– Detta är en stor och viktig dag för HBK. Förlängningen av Joel Allanssons avtal är ett mycket viktigt steg i vår satsning framåt för att utveckla laget och klubben. Joels sätt att agera på och utanför plan är identiskt med det sätt som vi vill att en HBK:are ska agera. Vi är mycket glada! 

Joel Allansson har varit i HBK i ungefär ett halvår, och berättar att han trivs bra i sin nya klubb. 

– Jag trivs bra, det halvåret jag har varit här, både på fotbollsplanen och utanför. Sen tycker jag att Magnus och det nya tränarteamet har kommit in på ett väldigt bra sätt, så de har en stor del i att jag förlängde, säger han och fortsätter:

– Resultatmässigt har det inte varit som man velat, det kan jag inte sticka under stol med. Men jag tycker vi är på gång just nu, vilket är positivt, och för egen del har det gått bra och jag har fått många minuter och spelat på en ganska bra och hög nivå. 

Tidigare under våren/sommaren har även Dusan Djuric, Andreas Bengtsson, Alexander Berntsson och Rasmus Wiedesheim-Paul förlängt sina kontrakt med HBK och Joel Allansson ansluter sig nu till denna skara.