Minuter
Mål!
#0 Rasmus Wiedesheim-Paul

HBK-seger efter straffmål

Rasmus Wiedesheim-Pauls mål på straff blev matchens enda. HBK bortaslog Norrby med 1-0.
HBK inledde med mycket boll, och Norrby fick mest satsa på att försvara sig. Spelet var mestadels förlagt på Norrbys planhalva, och HBK passade runt och lät knappt hemmalaget låna boll. HBK hade ett par chanser på hörna, Dusan Djuric hade ett avslut som Norrbys målvakt fick göra en bra räddning på och Rasmus Wiedesheim-Paul hade ett avslut på mål från nära håll, men blev dock avblåst för offside.

Det var tillslut ”Ralle” som var den som fick spräcka målnollan. Han tog sig fram och blev fälld inne i straffområdet. En av linjedomarna uppmärksammade huvuddomaren på att det borde bli straff, och straff blev det. Wiedesheim-Paul klev själv fram till straffpunkten och tryckte säkert in ledningsmålet till HBK i den 22:a matchminuten.

Därefter avtog HBK:s press något, och Norrby hade ett par hörnor som blev halvfarliga, men inget som försvaret och Malkolm Nilsson i målet inte kunde hantera. Dessvärre tvingades Jesper Westerberg bryta matchen i 36:e minuten, och Edvin Kurtulus fick ersätta på ytterbackspositionen.

Innan halvtidsvisslan ljöd hann HBK skapa ytterligare en farlighet efter ett samarbete mellan Erik Ahlstrand och Wiedesheim-Paul, men hörnan som följde samarbetet blev resultatlös och 0-1 stod sig in i halvtidsvilan. En ledning för bortalaget som var rättvis, då HBK var laget som skapade mest farligheter framåt.

Den andra halvleken var en mer händelsefattig historia. HBK kunde försvara sin ledning och Norrby försökte trycka på men skapade inte så många heta farligheter, och Malkolm Nilsson fick hålla nollan. HBK hade också kunnat utöka ledningen, bland annat var Thomas Boakye nära i inledningen av den andra halvleken. Men det blev tillslut ”Ralles” mål som blev matchens enda mål på Borås Arena denna söndagskväll.

Tre fina poäng till Bollklubben, och en välförtjänt seger mot Norrby.