HBK möter tabelltvåan Mjällby på bortaplan

På söndag åker HBK söderut för match mot Blekingelaget Mjällby när serien vänder. Lagen möttes på Örjans vall för drygt en månad sedan – och då blev det seger för HBK med 2-0. Nu siktar laget på en ny trepoängare. 
HBK kommer från en positiv trend med tre raka segrar. Senast mötte de blåsvarta krigarna Norrby på bortaplan och vann då rättvist med 1-0. Edvin Kurtulus fick hoppa in tidigt i matchen efter att Jesper Westerberg skadat sig. 

– Det kändes skönt att få komma in och få spela igen efter ett par matcher. Sen är det såklart extra skönt med en vinst och att hålla nollan, det var viktigt för mig. Det är som en ny kick igen inför denna matchen, säger Edvin Kurtulus. 

Kurtulus var en av tre akademispelare som HBK kontrakterade inför säsongen 2019, och försvararen har fått spela åtta matcher i Superettan än så länge. Men senast HBK mötte Mjällby, då på Örjans vall, var Kurtulus inte på plan. Då var han avstängd, efter att han dragit på sig tre gula kort. 

– Så jag satt på läktaren och tyckte att grabbarna gjorde en bra insats, minns Edvin. 

HBK kommer inte bara från tre segrar på de tre senaste matcherna, laget har dessutom  ett spel som fungerar allt bättre och utvecklas för varje match som går. 

– Jag skulle säga att vi har hittat oss själva, vi vet exakt vad vi ska göra och vi är trygga med det vi gör både offensivt och defensivt, förklarar Edvin Kurtulus. 

Hur skulle du beskriva din egen form? 

– Min form är bra, både fysiskt och allt annat. Jag känner mig bra och kroppen är bra. 

En spelare HBK får se upp med är anfallaren Jacob Bergström som gjort flest mål i Mjällby, med sex fullträffar, och två assists.

– För mig blir det nog viktigast i inläggslägen att plocka upp honom. Annars får nog Ante och Peter hålla koll på honom centralt, men behövs det hjälp får jag såklart stoppa honom, säger Kurtulus.

Vad blir då viktigt för att HBK ska ta tre poäng när lagen drabbar samman på Strandvallen? Edvin lyfter fram två delar som blir viktiga för att HBK ska bli det segrande laget. 

– För det första måste vår höga press bita, de ska inte få spela förbi oss. När de kommer till inläggsspel är det viktigt att vi är starka i vår box. Får vi stopp på det har vi god möjlighet att slå dem.