HBK genrepar mot danskt motstånd

Idag klockan 14 kommer det danska division 1-laget Hvidovre IF på besök till ett somrigt Örjans vall för träningsmatch. Inträdet är gratis och HBK hoppas på mycket folk på läktarna.

Att det blev just danska Hvidovre IF har sin förklaring. Förstaligan i Danmark börjar kommande helg och hade sina träningsmatcher inbokade, Allsvenskan är igång och Superettan-kollegorna hade sina matcher spikade. Inom rimligt avstånd från Halmstad hittade Magnus Haglund Hvidovre, som har sin hemvist strax utanför Köpenhamn. Det är ett lag som slutade tia förra året i division 1, men har ambition om en bättre placering kommande säsong.


Ett fysiskt danskt lag förväntas till Örjans vall, ett lag som spelar 4-4-2 med ganska mycket långa uppspel och inlägg från kanterna. 


– Fokus är på vad vi själva gör, men vi ska veta om motståndarnas styrkor och svagheter, konstaterar Magnus Haglund som tillsammans med Reine Almqvist har kartlagt motståndet på sedvanligt sätt.


Eftersom det är en träningsmatch kommer Haglund att utnyttja möjligheten att göra fler byten än tre, även om han på förhand inte vill spika exakt hur många det blir. Den stora frågan är om HBK har lyckats konservera formen sedan matchen mot Frej?


– Form är en färskvara, men vi har jobbat vidare på en del saker under de sju veckorna som vi har varit tillsammans. Vi har lagt sten för sten på bygget. Det fortsätter vi med, även om det var åtta dagars ledighet efter matchen mot Frej. Känslan att vi kan uträtta bra saker har verkligen förstärkts successivt, särskilt när vi går in på Örjans vall.

Du pratar om att ni har förbättrat framförallt defensiven, vad handlar det om konkret?

– Det handlar om att utifrån presshöjden som jag vill ha hela tiden göra saker bättre. Vi ska starta fler anfall intressanta positioner.


Vad hoppas du se i eftermiddag?


– Vi ska försöka göra våra grejer så bra vi kan. Vi tar väldigt seriöst på matchen och är intresserade av både resultat och prestation. Det blir även kul att se om Sadat Karim och Rasmus Wiedesheim-Paul kan fortsätta på samma sätt som senast.