Haglunds tankar inför Norrby-HBK

På söndag återvänder Magnus Haglund, i sin nya roll som manager i HBK, till en synnerligen bekant arena när HBK ställs mot Norrby.
– Det känns kul, det är ju ett ställe jag har väldigt, väldigt många positiva och härliga minnen ifrån. Med guldet 2006 som när vi slog Djurgården med 1-0 sista matchen i november och blev svenska mästare, det var ett väldigt stort ögonblick i mitt liv, minns Magnus Haglund. 

Denna gången är han inte tränare för Elfsborg när han kommer tillbaka till Borås Arena. Nu är han manager för HBK, och tar med sig ett blåsvart gäng som ska kämpa om en trepoängare mot ett, på förhand, lite otippat topplag i årets upplaga av Superettan, som har haft en väldigt fin vårsäsong. 

– Ja, de har varit väldigt bra, de har varit defensivt starka och farliga i sitt kontringsspel och spelar fysiskt tufft. Vi måste hantera alla de delarna för att sätta vår prägel på matchen. Där har vi nycklarna, konstaterar Haglund. 

Spelarna har haft lite sommarledigt, men har varit i träning i nästan två veckor. Och Haglund beskriver stämningen i gruppen som mycket bra. 

– Det är en målmedveten, energifylld grupp. 

I Borås spelar man på konstgräs, till skillnad från Örjans vall, men uppladdningen inför match ser inte annorlunda ut jämfört med om matchen spelats på naturgräs.

– Nej, nu på sommaren är skillnaden väldigt liten eftersom planerna är väldigt fina och täta, förklarar Magnus Haglund. 

Läget i laget beskriver HBK:s manager som bra. 

– Vi är igång, och har tränat väldigt bra och jobbat med det vi vill jobba med och spelarna tar till sig det på väldigt bra sätt. Det är en bra träningsmentalitet bland spelarna. Inga egentliga fysiska men som det är nu. 

Dock kommer vi inte få se återvändaren Mikael Boman i spel. Detta beror på att transferfönstret ännu inte har öppnat.

– Transferfönstret öppnar inte förrän den 17 juli, så han är inte spelklar förrän den 17 juli. Den första seriematchen i Superettan han får vara med i är mot Mjällby borta. 

Matchen mellan Norrby och HBK spelas på söndag, den 14 juli, på Borås Arena och börjar klockan 17:30.