Wiedesheim-Paul tillbaka i HBK – vill visa vad han går för

Efter några månader i Värnamo är Rasmus Wiedesheim-Paul tillbaka i HBK, med en ryggsäck full med lärdomar efter att ha spelat många matcher i Superettan för den småländska klubben. 
– Jag kände en del sen innan i Värnamo så det kändes väldigt bra direkt och jag märkte på dem att de ville ha mig där, och att tanken var att jag skulle spela. Det kändes bra att få förtroende ganska direkt, berättar Wiedesheim-Paul. 

Och utlåningen till Värnamo blev bra tycker Rasmus, både gällande det fotbollsmässiga och på ett personligt plan. 

– Som fotbollsspelare utvecklades jag väldigt mycket genom att få erfarenhet genom att spela i Superettan och att få förtroendet att starta i princip varje match, det gör väldigt mycket. Som person fick jag bo själv i en lägenhet i ett halvår, och då lär man sig att komma in i egna rutiner, så det blev väldigt bra alltihop. 

Ett minne som sticker ut lite extra från tiden i Värnamo var Smålandsderbyt mot Öster. 

– Vi vann med 1-0 och jag gjorde det målet och avgjorde den matchen. Det var en av mina bästa matcher som jag gjorde, minns Rasmus. 

Smolken i glädjebägaren blev att Värnamo inte lyckades hålla sig kvar i Superettan, trots att man avslutat säsongen på ett betydligt bättre sätt än man inledde den.

– När jag kom dit hade Värnamo bara fem poäng, så vi var konstant underdogs och vi hade inga förväntningar på att vi skulle vinna så många matcher. Men ett tag var vi obesegrade i typ åtta matcher i rad. Det var först då folk insåg att vi inte var underdogs. Men i och med att vi åkte ut var det väldigt tråkigt. 

Nu är Wiedesheim-Paul alltså tillbaka i Halmstad, och han blickar fram mot säsongen som väntar. 

– Det känns bra att vara tillbaka, jag känner att jag verkligen visade upp mig i Värnamo. Vi spelade i samma serie som HBK, så jag har visat att jag klarar av nivån, och jag har visat att jag är redo att konkurrera om en startplats, säger han och fortsätter:

– Jag vill vinna så många matcher som möjligt såklart och målet är att gå upp i Allsvenskan. Och för min egen del vill jag spela så mycket som möjligt och utvecklas som fotbollsspelare.