Veckans spelare: Markus Granen Granelund

Han delar smeknamn med en landslagsspelare och gillar att slita, både på plan och på jobbet. Veckans spelare är HBK Futsals Markus Granen Granelund.
– Futsal är gemenskap. Det är en rolig lagsport där man verkligen behöver samarbeta och jobba som ett lag. Jag kan uppskatta bra lagarbete, bra laginsatser. Det blir ganska tydligt när man inte samarbetar, det straffar sig ganska snabbt, säger Markus Granelund. 

Smeknamnet Granen är inte det enda han har gemensamt med landslagsspelaren Andreas Granqvist. De är båda riktiga slitvargar som krigar och ger allt på plan. Precis som många andra av futsalspelarna i HBK har Granelund spelat fotboll innan han kom in i futsalen. 

– Per Lunnebjer ringde för fyra år sedan tror jag och då var det nog mest för att jag inte hade något speciellt för mig på vinterhalvåret. Jag spelade ett eller två år, hade ett uppehåll och började spela igen. 

Att Halmstad Futsalklubb blev HBK Futsal var en stor anledning till att Granen valde att börja spela futsal igen. 

– Ja, det var när vi slogs ihop med HBK som det blev intressant igen, och ännu en gång ringde Per. Det var inte av egen maskin som jag tog mig hit. Det känns mer som ett riktigt lag nu. Det kan locka fler och bättre spelare. Jag hade en förhoppning om att det skulle bli högre nivå och lite mer seriöst och det har det också blivit, förklarar Granen. 

Men futsalen är inte bara positiv, det finns en baksida som inte alls är lika kul. 

– Man kan tydligen bli skadad. Jag är faktiskt lite skadad nu, jag har aldrig varit skadad tidigare i hela min fotbollskarriär. Jag har inte kollat upp det, men jag har lite problem med fotleden. 

När Granen inte spelar futsal jobbar han, och jobbet är en viktig del av hans liv.

– Den största händelsen i mitt liv är mitt nya jobb som jag fick för ett år sedan. Jag jobbar för ett företag som driver O'Learys, där jag är en del av ledningsgruppen som driver flera O'Learys i hela landet. Det var ett ganska stort steg för mig. Sen gillar jag att jobba, jag tycker det är kul. Det är samma som på planen, jag gillar att slita.