Veckans spelare: Izabella Patel

Hon spelar i HBK:s F15-lag och har en ledarroll i Fotbollsskolan. Izabella Patel brinner för fotbollen och drömmer om att en dag få spela med HBK:s damlag. 
– När jag var liten ville jag bli fotbollsproffs och spela i landslaget och i något bra lag som man känner till. Nu vill jag utvecklas som spelare och antagligen komma upp i HBK:s damlag. Om jag blir bättre som spelare så kanske jag kan komma upp i landslaget också, säger Izabella Patel. 

Hon började spela fotboll i ett fotbollslag när hon var fyra år.

– När jag var två år och yngre hängde jag alltid med på pappas träningar. Då stod jag vid sidan och kollade och spelade fotboll. Sen startade han ett lag, och då spelade jag i det laget, berättar Izabella. 

Och Izabellas pappa är en stor förebild.

– Han spelar också fotboll, och jag ser upp till honom väldigt mycket och lyssnar på honom. Han hjälper mig väldigt mycket med fotbollen också, och med annat. 

Och det blir mycket fotboll för Izabella. Hon spelar i HBK:s F15-lag, och är ledare i Fotbollsskolan.

–  Jag tycker det är jättekul att vara tränare, det är spännande och lite utmanande. Det kräver mycket tålamod, men jag tycker det är jättekul, man får mycket energi av dem och man lär sig mycket nytt.

Under 2019 kommer Izabella ta ett nytt steg i ledarskapet och ta mer ansvar och vara med och leda de yngsta flickorna. 

– Då får vi ta lite mer ansvar och planera träningar, säger Izabella, och det är något hon ser fram emot. 

För tre år sedan gick en av Izabellas riktigt stora drömmar i uppfyllelse, när hon fick åka till Madrid och kolla på favoritlaget Real Madrid på deras hemmaarena. 

– Det var något jag hade drömt om i minst tre år. Det var kul och riktigt spännande. Jag var väldigt taggad på att se dem, jag följer ju deras matcher och kollar på dem. De mötte Deportivo Alavés och de vann med 3-1. Ronaldo och Bale, mina två favoritspelare, vinkade faktiskt mot vår läktare, minns Izabella. 

Och enligt henne är Gareth Bale världens bästa fotbollsspelare. 

– Jag tycker han är jätteduktig på det mesta. Han har spelat som kantspelare också, och det är där jag spelar. Han är väldigt snabb och så. Det är en bra spelare att kolla på, jag inspireras av honom.