U19 och U17 spelade ”snöboll” i Danmark

Det var mer snöboll än fotboll när U19 och U17 mötte Lyngby. Det blev en seger och en förlust för HBK:s akademilag.
När HBK U19 och U17 var på väg mot Lyngby Stadion i Köpenhamn så fick de ändrad körrutt ett par timmar innan matchstart.

– Ja, Lyngby ringde och sa att det var ospelbart på grund av snön men att de hittat spelbara planer i Greve så det var bara att köra mot södra istället för norra Köpenhamn, säger Robert Nordström i HBK-lägret.

Väl på plats så var HBK U19 först ut att ta sig an Lyngby BK.

– Vi är besvikna över vår prestation i första halvlek då vi tappar mycket boll och inte är beslutsamma i försvarsspelet säger Johan Bergström efter att U19 släppt in fem bollar under första 45.

Men andra halvlek vann HBK med 1-0. Slutresultatet blev dock 5-2 till Lyngby.

– Andra halvlek är klart bättre så det är bara att jobba vidare.

Efter U19-matchen så var det dags för klubbarnas U17-lag att mötas. Här blev det ombytta roller då HBK var det starkaste laget och avgick med en 3-1 seger efter 1-0 i paus.

– Lyngby har ett litet bollövertag matchen igenom och var passningsskickliga men vi försvarar oss på ett väldigt fint sätt och är dessutom starka i omställningsspelet offensivt, säger Robert Nordström.

Han fick se Johan Gudmundsson slå in 1-0 på straff i första halvlek och sedan fixade Jonathan Wadensten både 2-0 och 3-1 efter fina framspelningar av Gudmundsson och Eldin Becirovic i andra halvlek och HBK stod som segrare i det ymniga snöfallet.

Lyngby BK U17 – HBK U17  1-3 (0-1)
0-1  (37) Johan Gudmundsson, 0-2 (56) Jonathan Wadensten 1-2 (64), 1-3 (88) Jonathan Wadensten.
Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård (65) – Johan Gudmundsson, Nils Thelander (65-82), Oscar Murro (82), Robin Berggren (79) – Edvin Cronvall (65), Jonathan Wadensten. Avbytare: Eric Wiberg (65), Arlind Begolli (65), Agit Icen (65), Eldin Becirovic (79).

Lyngby BK U19 – HBK U19 5-2 (5-1)
Mål HBK: Oliver Hintsa, Mohammad Alshalkadi.
Laget: Max Johnsson – Lukas Bresmar, Gabriel Wallentin, Taulant Peci, Johan Landén – Albin Branting, Nils Strandahl, Alex Jacobsson, Isac Harrysson – Melvin Sjöland, Oliver Hintsa: Avbytare: Mohammad Alshalkadi, Benjamin Lidh, Lirak Cakolli, Albin Mazreku.

Nästa uppgift för HBK U17 är mötet mot BK Astrio U19 på fredag 1/2 klockan 17.30 på Sannarp och sedan reser U19 och U17 ånyo till Köpenhamn på söndagen den 3/2 för att möta Nordens mäktigaste fotbollsförening nämligen FC Köpenhamn.