U17 slog Sarpsborg med 5-1

Norska Sarpsborg 08 gjorde för tredje året i rad ett fotbollsbesök i Halmstad och i år kom man med fyra lag för träningsspel mot HBK:s akademilag.
 Det är väldigt spännande och roligt för oss att möta toppmotstånd från vårt västra broderland, säger HBK:s Robert Nordström.
 
I de två inledande matcherna spelade HBK U19 och U16. 

– Vi började väldigt trevande och första halvlek är vi inte nöjda med säger Johan Bergström i U19 och fortsätter:

– I andra halvlek blir det bättre och bättre så det får vi se som positivt. 

Det skulle dock inte räcka hela vägen utan det blev förlust med 0-1 för HBK U19. För U16 blev det inte heller en resultatmässigt rolig match.

 Vi släpper in sju mål och det ser ju sådär ut. Men utifrån den korta tiden vi tränat så gjorde spelarna många bra saker idag men vi möter väldigt bra motstånd och förlorar med 2-7. I den andra matchen för 03/04 blev det 1-3, säger U16-tränaren Christian Pizevski.
 
Den resultatmässigt gladaste matchen med HBK-ögon sett var U17:s där S08 besegrades med 5-1 efter 2-0 i paus. 

– En överraskande gedigen insats där killarna både spelar uppoffrande och noggrant försvarsspel och sedan mixar det med snabb och varierad anfallsfotboll med fem fina mål som följd, förklarar en nöjd Robert Nordström.
 
Vad tyckte de långväga gästerna? 

– Vi är väldigt tillfreds med att få fyra goa kamper. Jag är helt enig med Robert om nyttan att få spela internationella kamper när man 16-19 år, säger akademichefen Erland Johnsen. 
 
HBK U19 – Sarpsborg U19 0-1
 
HBK U17 – Sarpsborg U19 5-1
Mål: Edvin Chronvall 3, Oscar Murro 1, Eldin Becirovic 1.
 
HBK U16 – Sarpsborg U16 2-7
Mål: Ludvig Larsson, Ardi Hajdari.
 
HBK U16/15 – Sarpsborg U15 1-3
Mål: Egon Kurtulus.