Träningsmatch mot Lyngby på fredag

Första träningsmatchen för säsongen är avklarad och nu väntar nästa test för HBK, en träningsmatch hemma mot danska Lyngby.
För mindre än en vecka sedan spelade HBK sin första träningsmatch för säsongen mot GAIS. 

– Det kändes väldigt bra, jag kommer in och får ett antal minuter så man kan visa upp sig för tränarna. Och väldigt kul att få göra mål, det är viktigt för självförtroendet att visa att man är där och kan ta steget in i startelvan, säger Emil Tot Wikström.

Han gjorde matchens enda mål, vilket ledde till seger för HBK. 

– Det var viktigt för mig att få göra mål, men det var kul för laget också, i och med att vi vann matchen och kunde få lite facit på vad vi jobbat med på träning. För mig var det skönt att visa att jag kan vara en av spelarna som ska spela denna säsongen, säger Tot Wikström. 

Hur kom målet till, då? Målskytten beskriver själv:

– Gabbe kommer ner på kanten och jag ser att han kan spela snett inåt bakåt till mig, så jag tar en löpning och kan sen placera in bollen på Gabbes passning till mig. 

Och det var inte långt borta att han hade kunnat göra ytterligare ett mål för HBK. 

– Jag hade kunnat göra ett mål till, jag kom väldigt fri, nästan för fri. Jag trodde själv jag var offside först, men försökte hitta en lucka mellan benen på målvakten, men han stod kvar bra. Men nästa gång sätter jag två istället. 

Nu väntar alltså Lyngby på Skedalaheds IP, och nyckeln för att kunna ta ytterligare en seger tror Tot Wikström, eller Totti som han också kallas, är försvarsspelet. 

– Att vi håller oss kompakta och att vi är i shape som vi har snackat om. Och utifrån det ska vi attackera.

Tot Wikström hoppas att han får spela så mycket som möjligt på fredag, men han siktar högre än så. När säsongen drar igång på riktigt hoppas han att han kan kriga till sig en plats i startelvan. 

– Mitt mål är att ta mig in i startelvan och vara i startelvan så mycket som möjligt. Att få så många minuter som möjligt och göra poäng, både assist och mål, så vi kan ta oss upp till Allsvenskan igen, säger Totti. 

Vem är Emil Tot Wikström då, förutom att han blev HBK:s första målskytt 2019? 

– På plan så är jag en vinnarskalle, jag springer mycket och kämpar. Utanför plan är jag en go och härlig kille som kan umgås med alla. 

HBK – Lyngby
Var? Skedalaheds IP
När? Fredagen den 1 februari, kl 16
Fri entré
Kiosken är öppen
OBS! Kontantfritt - ta med kort eller swish