Stark slutforcering av ÖSK fick HBK Futsal på fall

ÖSK inledde målskyttet, men sen tog HBK tag i taktpinnen och ledde med 3-1 när det var fem minuter kvar av matchen. Men Örebro gav inte upp och vände på steken och HBK förlorade tyvärr med 3-4.

Publikrekord och god stämning i och med Halmstadsamarbetet Halmstad Gameday, och fina förutsättningar för HBK Futsal att ta tre poäng. Men det ville sig inte hela vägen in i mål.

Örebro tog ledningen med fem minuter spelade i första halvlek, vilket inte riktigt speglade matchen. Med fem minuter kvar av första halvlek kom Örebro på en kontring – och Robert Lundström satte dit en höfttackling – och fick rött kort och blev uppvisad på läktaren, ett konstigt domslut då Örebrospelaren inte längre var i ett målchansläge.

Men HBK klarade av att spela i två minuter med en man mindre på plan, och hade till och med ett par heta målchanser genom Jakob Adolfsson. Men 0-1 stod sig hela vägen till pausvilan.

I andra halvleken kunde Jakob Adolfsson kvittera till 1-1 till stort jubel. Besart Zeqiri var också sugen på mål, men innan bollen gick mellan stolparna hade han en boll i stolpen och ett skott som målvakten fick göra en bra räddning på.

Tillslut hade Zeqiri ställt in siktet ordentligt och gjorde 2-1 på frispark och 3-1 på en snygg soloräd efter en omställning.

3-1 och det luktade seger i Halmstad Arena. Men det går fort i futsal och Örebro lyckades reducera och kvittera, där det senare målet kom till efter att man spelat jokerspel. Med ynka 19 sekunder kvar kom Örebros segermål, och vändningen var fullbordad, och en känsla av antiklimax uppstod i hallen.

Men HBK får chans att revanschera sig direkt, då man möter Borås redan på tisdag, och dessutom kan man glädjas åt ett prydligt publikrekord och en lyckad Halmstad Gameday.