IFK-målvaktens storspel sänkte HBK Futsal

IFK Göteborgs målvakt, Oskar Jareflo, växte ut till en jätte mot HBK och hemmalaget kunde tillslut vinna med 5-2.
Efter mindre än två minuters spel kunde IFK ta ledningen efter en lite slarvig passning som IFK kunde fånga upp och förvalta på bästa möjliga sätt genom målskytten Pascal Olsson.

Och det var mycket IFK Göteborg i hela första halvlek, som ägde mycket boll och hotade framåt med ett snabbt passningsspel.

Med lite mindre än tio minuter kvar av första halvlek kunde man också utöka ledningen till 2-0 genom Mouhammed Omeirat. Målet tycktes dock ge HBK mer energi, och Radovanovic, Zeqiri och Adolfsson kom alla till bra lägen.

Det hade mycket väl kunnat bli HBK-mål, men istället växte Oskar Jareflo i IFK-målet och gjorde den ena fina räddningen efter den andra. Och paussiffrorna blev därmed 2-0 till göteborgarna.

IFK tog återigen kommandot direkt efter pausvilan och var nära att göra 3-0 direkt, men Lindell stod rätt i målet och fick göra ett par vassa räddningar. Men tillslut kunde han inte hålla undan, och 3-0 kom efter ett väldigt vackert IFK-anfall.

HBK fortsatte dock att försöka skapa farligheter, framför allt då på kontringar och tillslut kunde Zeqiri reducera till 3-1. Men strax därefter slarvade HBK igen, och IFK Göteborg gjorde 4-1. HBK hann få till en reducering till 4-2 genom Adolfsson innan Göteborg gjorde 5-2.

Trots jokerspel och timeout kunde inte HBK komma närmare och det blev IFK som fick med sig alla tre poängen i en match som inte var HBK:s bästa för säsongen.

Det blir nya tag på lördag, då HBK möter Örebro under en fullspäckad sportdag i Halmstad Arena.