HBK Futsal möter IFK Göteborg på bortaplan

Med två segrar på de tre senaste matcherna tar sig HBK Futsal norrut för att möta tolfteplacerade IFK Göteborg på lördag.  
HBK Futsal har vänt en tung trend och tagit sex av sina sammanlagda sju poäng under de senaste tre matcherna. Senast vann laget en målrik, men kanske inte så välspelad, match mot ett Linköping som kom till Halmstad med bara sex tillgängliga utespelare. 

Härnäst står IFK Göteborg på tur, och precis som i matchen mot Linköping är detta en viktig match för båda lagen. 

IFK Göteborg ligger precis före HBK i tabellen, med tre poäng mer. Vinner HBK så tar man inte bara sin första seger på bortaplan i SFL någonsin, utan man tar sig dessutom upp på samma poäng som göteborgarna. 

IFK Göteborg är också inne i en bra trend och har inte förlorat på fem raka matcher. Senaste förlusten kom den 25 november mot Djurgården, som HBK Futsal faktiskt spelade oavgjort mot i hemmapremiären tidigare under säsongen. 

Däremot har laget, precis som HBK, två vinster i bagaget och har kryssat fyra gånger. Hade SFL gått ut på att spela oavgjort så mycket som möjligt hade IFK Göteborg toppat tabellen, för inget annat lag har kryssat så många gånger som IFK har. 

I HBK:s senaste match, 5-4-segern mot Linköping, gjorde HBK:s skyttekung Besart Zeqiri två mål, Marc Brandin blev matchhjälte med två baljor och Daniel Radovanovic slog till på straff. Ett spritt målskytte, med andra ord, som kanske kan bli ett vinnande koncept för HBK framöver. 

HBK möter IFK Göteborg i Angereds Arena Sporthall på lördag klockan 16. Det är gratis inträde, men först till kvarn gäller eftersom platserna är begränsade, skriver IFK Göteborg Futsal på sin sajt.