Bortamatch för HBK Futsal mot Torslanda

HBK åker norrut för att möta tiondeplacerade Torslanda ikväll.
Det har varit lite knaggligt för HBK Futsal de senaste omgångarna i SFL. Efter två raka vinster på hemmaplan har det gått grus i maskineriet, även om man var nära att vinna mot Örebro under Halmstad Gameday, men vinsten blev till förlust med 19 sekunder kvar av matchen. 

HBK har tre raka förluster, men kvällens motståndare, Torslanda, har inte gått så mycket bättre de senaste omgångarna. Torslanda har två förluster och en vinst på de tre senaste matcherna.

Senaste matchen lagen emellan slutade med en 8-5-seger för Torslanda, och i de siffrorna kan man urskilja vad som varit HBK Futsals problem under stora delar av säsongen; nämligen att man släpper in för många mål. 

Laget är ofta med i matchen, men allteftersom matchen fortskrider släpper man in allt för många mål och så är förlusten ett faktum. Detta trots att laget har en riktigt bra målvakt i Daniel Lindell. 

HBK har släppt in 76 mål i SFL. Endast ett lag har släppt in fler, Strängnäs med 80 insläppta mål. Men Strängnäs har gjort 68 mål, till skillnad från HBK som ”bara” gjort 43. 

HBK kommer till matchen med tre nyckelspelare som är avstängda och därmed inte får spela. Skyttekungen Besart Zeqiri, Jakob Adolfsson, som också fått igång målskyttet lite bättre de senaste matcherna, och Markus Granelund har alla dragit på sig tre gula kort och kommer inte till spel. Tunga avbräck för HBK som är i desperat behov av poäng i botten av tabellen. 

Matchen börjar 19:30 ikväll.