Allansson: ”Det är som att komma hem”

Joel Allansson är ett av HBK:s nyförvärv inför säsongen. Lär känna mittfältaren som älskar att vinna, är intresserad av klockor och som beskriver första tiden i HBK som ”över förväntan.”

– Första tiden har varit väldigt bra, över förväntan. Klubbmässigt är det jättebra, organiserat, professionellt och väldigt utvecklande träningar. När man kommer från Danmark så är det lite som att komma hem bara att få komma till Sverige. Alla har varit schyssta och tagit hand om mig så det är superbra, säger Joel Allansson.

Laget har tränat i två veckor, och än så länge har det varit mycket fokus på försvarsspelet, berättar Allansson.

– Det är ju där man bygger sin grund. Framför allt har det varit smådetaljer, presspelet och Keith har många bra tankar kring det, tycker jag. Sen bygger vi på det med att hitta relationer med varandra och försöker spela ett spel som passar oss. Så jag tycker det har varit väldigt bra.

Allansson beskriver sig själv som en lugn och avslappnad person.

– Sen är jag familjefar numera, till lilla Theo. Så jag har varit hemma ganska mycket, jag gillar att umgås med familjen. Nu ägnar man nästan all sin tid åt den lilla sonen. Annars gillar jag att kolla på film, tv-serier och jag gillar att laga mat. Jag gillar Inception, lite mer tänkarfilmer som det är lite action och fart i.


Ett annat stort intresse Joel har är klockor.

– Jag gillar klockor, jag läser mycket på klocksnack. Det är ett forum som diskuterar olika märken, modeller och urverk. Jag har alltid tyckt att det är intressant med klockor, ända sen jag var liten. Sen blev det mer och mer. Det är lite beroendeframkallande. Jag gillar historien bakom vissa modeller. Det är som en liten värld som jag har fastnat för.

Och när det kommer till europeisk fotboll håller Allansson på Inter.

– Jag tror det var min brorsas polare som höll på Inter, och jag såg väl upp till honom. De hade många sköna spelare på den tiden. Så jag fastnade för dem. Jag har sett dem live två gånger tror jag och sen har jag och min bror gjort Italienresor där vi har kollat mycket fotboll, Roma, Napoli, Milan och Inter. Så det har blivit många matcher under ett par år där.


Om ungefär en gång drar försäsongen igång på riktigt, då HBK spelar träningsmatch mot Gais.


– Det är kul, det är matcherna man spelar för. Jag tycker det är kul att träna också, men det är matcherna som ger lite extra. Sen är det träningsmatcher, så det är förberedande. Man ska inte ha formtoppen nu, utan man ska bygga något.